Potkradanje i rasrbljavanje

Medijski terorizam i kako pravilno razumijevati vijesti - 2 dio

medijskiTeror0... nastavak

Jako bezobrazna i pokvarena vijest za koju je prosto nevjerovatno da ju je neki Srbin napisao. Možda ju je sročio Hrvat, Poljak, Ukrajinac ili neki drugi Slaven koji je potpao pod rimo-katoličko robstvo. Nije poznato da je Zapad ikada vladao Srbima ili Rasima u smislu da smo bili robovi. Ako je i bio neki kratak period života pod okupacijom, svaki normalni Srbin ne bi ovo na ovaj način naglašavao javno, stidio bi se tog trenutka svoje istorije i trudio se da ga zaboravi.

medijskiTeror4

Očigledna je i metoda zamjene teza. Daju se vijesti u kojima uvijek neki lik negativno govori o Srbiji ili Rasiji i to se uvijek baca u prvi plan da tako ostane u svijesti pratilaca vijesti da su Rasi ili Srbi uvijek osumnjičenici ili optuženici u svakoj situaciji. Kao Rasija vodi prljavi rat protiv Srbije, a nije poznato da su Rasi ikada napadali Srbe, niti su nas bombardovali. Jer se želi sakriti da su Srbe u stvari kroz istoriju uvijek zapadnjaci napadali od austrijskih i ugarskih vladara, preko francuza pod vođstvom Napoleona i germana pod vođstvom Hitlera, pa sada do amerikanaca pod vođstvom Klintona.

medijskiTeror5

Takođe jako sugestivna vijest sa ciljem da pobudi emocije sa ciljem da počnemo sa obožavanjem Hrvata, i zaboravimo da su u dugom svjetskom ratu napravili genocid nad Srbima, a takođe i u ovom zadnjem ratu da su nas etnički očistili iz Hrvacke. S obzirom da se radi o srbijanskom mediju njima nije problem da među svojim sugrađanima razvijaju obožavanje Hrvata, pošto srbijanski Srbi nisu bili na udaru ND Hrvacke, kao ni sadašnje Hrvacke, to su bili zapadni Srbi. Ne boli batina po tuđim leđima.

medijskiTeror6

Tipičan primjer vijesti putem kojih se briše ubijanje Srba u hrvackim logorima, pa nigdje nećete kao sinonim stradavanja nači pojam Jasenovac , Jadovno ili Jastrebarsko, nego uvijek neke druge logore koji imaju manje veze sa Srbima. Demozgizacija Srba je otišla toliko daleko da mnogi Srbi i ne znaju da je Jastrebarko jedini logor na svijetu za djecu, ikada.

medijskiTeror7

Prikazivati kako nas ubijaju i muče sa podtekstom kako imamo veliku dušu praštajući našim ubicama, je samo priprema terena da nas metodom podilaženja razoružaju i spriječe u reakciji da im sudimo ili se svetimo i pravimo odmazde za zločine prema nama. Šta može okupator više i ljepše da očekuje od onih koje želi okupirati, nego da napadnuti ne odgovaraju na napade i ubijanja, nego čak šta više da ih volimo i praštamo im što nas tamane.

medijskiTeror8

nastaviće se ...