Potkradanje i rasrbljavanje

Medijski terorizam i kako pravilno razumijevati vijesti - 3 dio

medijskiTeror0

... nastavak

Vijesti ovakvog tipa su toliko očigledne da ne trebaju između redova da se čitaju. U toku je proces ogađivanja Srbima naše tradicije koja je preživjela čak i hrišćanizam. Slavljenje slava je drevni predhrišćanski srbski običaj. U vijesti je sugestivni naslov sa uskličnikom na kraju, i ostali elementi za pobuđivanje negativnih emocija. Prosto je nevjerovatno da je ovakva vijest uopšte objavljena u srbskom medijskom prostoru. Kako to da se ne pojavi vijest „Jednom sam slavila Valentinovo ili Noć vještica i nikada više!!!!“

medijskiTeror9

Ponovo emotivna bomba sa dovođenjem pred svršeni čin. Jedino se umrijeti mora, kaže stara srbska izreka. Sve drugo se ne mora. A što se tiče najgoreg užasa on se ogleda u mentalnom sklopu onoga ko osmišljava ovakve vijesti.

medijskiTeror10

Jedino se umrijeti mora. Sve ostalo se ništa ne mora.

medijskiTeror11

Pobuđivanje emocija lažima o reakciji na normalnu prirodnu pojavu protiv koje smo se u Jugoslaviji borili čvrstom gradnjom zgrada kao i adekvatnim projektovanjem statike po seizmičkim zonama. Kako li bi prošla ovakva vijest recimo u Japanu u kojem svaki dan ima zemljotres. Svi bi Japanci vjerovatno poizvršavali harakiri, ali ne zbog zemljotresa nego zbog ovakvijeh vijesti.

medijskiTeror12

 

Višestruko bezobrazna vijest u cilju omalovažavanja predsjednika najveće države na svijetu. Kao Putin je neka životinja, jer se zna ko ima šape i kao on pravi ofanzivu što je militantni termin, da bi se politika Rasije militarizovala i dovela u istu ravan sa NATO politikom bombardovanja i pravljenja pravih ofanziva na mnoge države sviejta. Inače je primjeto stavljanje Rasije i SAD u istu ravan po pitnaju vanjske politike da se stekne dojam da i Rasija napada nekoga i bombarduje okolo po svijetu, a da je SAD u defanziv i mirvnim humanitarnim akcijama, dok je Rasija životinjska krvoločna država koja pravi državne udare po svijetu.

medijskiTeror13

Nijesam uspio još dokučiti šta je namjera ovakvoj vijesti, da se svi iselimo u Arabiju i pređeo na islam ili da zamrzimo Svetu goru što širi ovakve nebuloze?

medijskiTeror14

Treba prekinuti objavljivati ovakve sugestivne vijesti i početi objavljivati vijesti tipa, Srbi poručili svima na svijetu da nikada nećemo priznati Kosmet, a Republika Srbska je trajna kategorija.

medijskiTeror15

Ova vijest se može svrstati u poziv da se nastavi sa uništavanjem i ovoga mosta kao i davanje ideje šta da se dalje radi. Takođe je bijedan pokušaj da se sav kosovski identitet Srba svede na jedan most. Sve dok je naziva Kosovo znaće se da je to srbsko, pošto je sam naziv čisto srbski i odnosi se na pticu kos. Kosovo polje je polje ptica kosova. Dakle dok je imena "Kosovo" znaće se da je to srbsko.

medijskiTeror16

Još jedan primjer medijskog terorizma gdje iz Srbije rade protiv Srbije. Ako sami albanski mediji kažu da je Vučić premijer nad dijelom teritorije Srbije, zašto insistiraju da se kaže da je to lapsus? Mogli su napisati nešto u stilu „Napokon su i Albanci odustali od svojatanja srbskih teritorija“ . Ne bi im se osušila ruka zbog toga.

medijskiTeror17

 

I za kraj poslastica.

medijskiTeror18

Smišljači ovakvih i sličnih vijesti obrađenih ovim tekstom, vi i vaši šefovi proučite ovaj posljednji tekst pa krenite da se probavate u g*zu naizmjenično.

U stvari sve naše vijesti trebaju da budu u ovom rodoljubivom stilu, ako mislimo da dostojanstveno opstanemo, afirmativne i pozitivne za nas, a negativne prema napadačima na nas, okupatorima i njihovim saradnicima. S tim da je ipak u vijesti trebalo na prvom mejstu da se objavi slika našeg čovjeka, a tek onda predstavnika okupatora.

medijskiTeror19