Potkradanje i rasrbljavanje

Srbin ubio Bošnjaka

 

čaruga

Kako izvještava Hrvacki „povijesni“ portal, Jovo Stanisavljević za kojeg baš ne tvrde da je Srbin je ubio Bošnjaka u Slavoniji. Ali svi znamo da niko rado svojoj djeci ne daje ime Jovo osim Srba. Pa još i prezime na „ić“, a u korijenu mu ime na –sav (-slav), dakle sve sami dijelovi srbske baštine. Interesantno je i ime ovoga Bošnjaka, bogatog i uticajnom mještanina, koji je prijetio hapšenjem Jove, dezertera iz austrijske vojske, zbog čega ga je Jovo i ubio. Dio tradicije srbskog naroda su hajdučija, uskoštvo, četništvo i partizanština, kao vid pobune protiv vlasti. U svim slučajevima se radi o istim motivima i porivima, samo što se to drugačije imenuje kroz vremenske epohe.

Ubijeni Bošnjak se zvao Stanko.

Inače je jako interesantan sajt spomenut na početku teksta, jer mnoge Srbe rasrbljava i prikazuje kao Hrvate i to samo po tome što su rođeni na tlu sadašnje Hrvacke koja u principu nikada, osim u vrijeme NDH nije bila u ovakvim granicama niti je bila samostalna, pa je hrvacstvo mnogih ljudi sa tla današnje Hrvacke jako upitno. Koga baš ne mogu direktno označiti kao „Hrvata“ zbog preočigledno srbskog imena i prezimena, što je slučaj sa Jovom Stanisavljevićem -Čarugom, onda ga u međufazi proglase za Slavonca, Dalmatinca, Ličanina i sl. da bi kasnije lakše prebacili na Hrvata.

Ili mu jednostavno promijene neko slovo u imenu da zavaraju trag, pa su tako Josifa Runjanina autora hrvacke himne, zaveli kao Josip, mada je i u slučaju ovog imena upitno koliko je to hrvacko ime. Mnogi Josipovići su Srbi, čak ih je bilo i u četnicima.

Ovako inače izgleda portal sajta koji radi na rasrbljavanju stanovnika Hrvacke. Vatikanski projekat se izvodi u etapama, prvo su Srbe izbacili iz ustava kao konstitutivni narod, zbog čega je i izbio rat, jer se zna čemu izbacivanje iz ustava dalje vodi. Tako obespravljene Srbe je onda lakše drugim metodama nastavljati rasrbljavati, što se takođe u principu genocid. Kada se fizički neki narod kompletan uklanja sa svog podneblja to je genocid, ali je takođe i genocid kada se jednom narodu mijenja ime jer se tako postojanje jednog naroda eliminiše i oduzimaju mu se istorijska prava na zemlju i imovinu.

čaruga1