Potkradanje i rasrbljavanje

Razsrbljavanje Srba rasenizacijom Srbijanaca

rasenMnogi će se iznervirati na naslov, ali postoji nada da kada se ovaj tekst pročita da će svako ko ga je razumio naći smisao i opravdanje za baš ovakav naslov.

Neće ni Srbijanci da budu Srbi, hoće da su Rašani i Raseni. Da li je to izvorno njihova ideja, ili je neko ubacuje mimo naše volje, je posao za novinare istraživače, tj. špijune. Ali je činjenica da se kroz obrazovni sistem ubacuje upravo ta ideja o prvoj srbskoj državi koja nije prva i koja se uopšte ne zove po imenu naroda koji ju je osnovao.

Ras je u stvari Rus, kao što je u nekim zapisima Sorb u stvari Serb ili Sirb. Česte su međusobne zamjene samoglasnika među suglasnicima. Ali za razumijevanje smisla neke riječi najvažnije je obratiti pažnju na suglasnike. Srbi i Rasi su nekada bili jedan te isti narod istog ili veoma sličnog jezika, zavisno od kraja iz kojeg su i od blizine drugog naroda sa kojim su u dodiru ili se izprepliću. Kao recimo što se sada razumiju i slične su genetike Dalmatinci i Šumadinci.

Na primjeru zaglavlja srbskog rodoljubivog sajta sami uočite da li je to srbski sajt kojem je zadatak odbrana i afirmacija srbstva ili je to rašanski sajt Etruraca i Veneta koji su obitavali u Vinčim, slovenskih su gena i  kojima su vladali samo Nemanjići i ni jedni drugi i koji su pisali ćirilicom, a prije Ćirila bili nepismeni i živjeli po pećinama u čoporima?

Šta srbsko ima na ovom sajtu sudeći po zaglavlju sajta? Naizgled sve je srbsko, ali se Srbi ne spominju.raška

Šta srbijanski Srbi uče u svojim školama o Srbima? Uče da im se država nije zvala Srbija, nego Raška i graničila je sa mnogo većom Hrvackom državom koja nikada u istoriji nije bila samostalna država i sa upitnim postojanjem njihovih kraljeva. Pri čemu je ispalo da smo mi Zapadni Srbi u stvari Hrvati, a ne Bosanci. Odjednom nema ni Bosne, a dokazano do sada sto puta kroz razne srednjovjekovne dokumente da je postojala paralelno sa Raškom. U stvari ova dva entiteta su tvorila Srbiju, ali se to ne smije tvrditi jer se odmah dobije etiketa srbskog nacionaliste.

Uče nam djecu da se entitet Raška graničila i sa nekakvom Vizantijom, koja pod ovim imenom u ono vrijeme nikada nije postojala, niti se tako zvala. Jer niko ne može naći ni jedan artefakt iz tog doba na kojem piše Vizantija. Jer piše Romeja. Ime Vizantija su izmislili naknadno da smute istoriju umanjujući naš značaj i izbacivajući Srbe iz nje kao značajan faktor. Srbski Car Dušan je bio jedno vrijeme čak i vladar Romejima, a ne Vizantincima, takva mu titula bila, dakle država se zvala Romeja, a ne Vizantija i ovaj udžbenik je totalni promašaj zbog širenja neistina.

U cijeloj ovoj priči oko obrazovanja je veoma iritirajući pasivan stav SANU, pa bi bio red da izbaci iz naziva riječ “srbska” pošto očigledno ne brani srbski interes, nego je čak generator osipanja srbstva.

Neka se ubaci umjesto riječi srbska riječ Srbija, jer ja neću da učim ovu srbijansku varijantu srbske istorije.

Kome pripisati ovo razsrbljavanje kada nema dežurnih krivaca komunista decenijama na političkoj sceni?

rasen1

Evo jedne teme sa predhodno spominjanog sajta gdje se ipak spominje Srbija. Vidimo iz naslova da je Tito bio nadređen ustašama i imao kontrolu nad njima, tako da je priča o Blajburgu i tamošnjem stradanju vojske NDH izmišljena. Može se posredno zaključiti da je Tito i glavni organizator svih koncentracionih logora za Srbe, Židove i CIgane po ND Hrvatskoj, dok se Draža sa svojom vojskom silno trudio da oslobodi Srbe iz njih.

Kako su Srbiju oslobađali ti neki sada već nepostojeći sovjeti, a Nijemci i dalje postoje, oslobađanje Srbije da se proglasi nevažećim, te da se ona vodi i dalje kao okupirana.

Blago nama sa ovim modernim revizionistima istorije. Blago nama sa njihovim školskim programom.

Blago nama sa nama samim šta sve trpimo, a ne bi morali. Ako se ovako nastavi ne gine nam dijagnoza  “mazohizam”.

Na ovom primjeru ćirilićnog sajta vidimo da nisu po srbstvo najopasniji Srbi latiničari, na razgradnji srbstva znaju biti efikasniji ćirilićari, jer se razvila takva situacija među Srbima da prosječan Srbin kada vidi azbuku automatski pomisli kako je to nešto po pravilu prosrbsko i rodoljubivo. A ne mora da bude. Čak okupatorski mediji masovno prave po internetu sajtove koji su azbučni i preko njih šire antisrbizam, ogađujući nam sve naše vrijednosti prikazujući nas nesposobnim, surovim i sirovim, primitivnih poriva, kako ne znamo voditi svoju državu i kako sve što radimo, radimo protiv sebe.