Ostalo

Moto-hodočašće “Ruski Balkan”

motorijada

Od 19. do 28. marta 2018 na putevima Srbije i Republike Srpske će se održati moto-hodočašće “Ruski Balkan”, u organizaciji Federacije mototourizma Rusije.

Hodočašće “Ruski Balkan” ima za cilј da proučava istorijsko nasleđe ruske imperije i pravoslavlјa na Balkanu. U okviru projekta “Ruski put” istražuju se malo poznate stranice prošlosti i oživlјavaju zaboravlјeni ili malo poznati događaji i sveci pravoslavnog sveta.

Maršruta “Ruski Balkan” će posetiti drevne centre pravoslavlјa – manastire i hramove, kojima će biti poklonjene ikone ruskih svetaca.

Ruta hodočašća: Beograd – Novi Sad – Fruška Gora (Srbija) – Bijelјina – Brčko – Banja Luka – Doboj (Republika Srpska) – Valјevo, – Čačak – Kruševac – Niš – Bela Palanka – Ćuprija – Jagodina – Kragujevac – Bela Crkva – Beograd (Srbija).

U planiranju puta su učestvovali predstavnici ambasada Rusije, Ruska pravoslavna crkva, Srpska pravoslavna crkva, predstavnici Ambasade Ruske Federacije i “Rostrudničestvo”, javne organizacije Srbije i Republike Srpske, uklјučujući i organizacije sunarodnika koji žive u inostranstvu.

Hodočašće “Ruski Balkan” održava se uz podršku Moskovske patrijaršije, Službe Novo-jerusalimslkog manastira i Trojice-Sergijeve Lavre.

Projekat se realizuje uz pomoć granta predsednika Ruske Federacije za razvoj civilnog društva koje pruža Fondacija za predsedničke grantove.

Svako ko želi da se priklјuči moto-hodočašću može se prijaviti za učešće putem el.pošte:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 5. marta 2018. godine. Kako se navodi, broj učesnika je ograničen, te da se prijave pošalјu unapred.
Kontakt:
Rusija: +79261191423, +79151238870, el.pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Srbija: +381 638 404 994 el.pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Pres-cenatr: Ana, el.pošta: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Sajthttp://mototourism.su