Pričaonica

Politika interesa, a ne emocija

armijaRBiH RS efektivi

Zapadna civilizacija koja inače vlada ogromnom većinom mnogih država svijeta je nametnula pravilo da politikom vladaju interesi, a ne emocije. To je uradila iz jednostavnog razloga što sama nema emocije i ta tom polju bi sigurno izgubila svaku bitku. A i iz jednog prostog interesa, jer ne želi da državama kojima je napravila štetu i bol, da te države osjećaju prema štetočini emotivnu reakciju koja je obavezno veoma negativna i koja bi uticala na daljnje odnose, te kako bi i dalje mogla da nanosi štetu gušeći negativan odziv stanovnika prema kolonizatoru. Pa će sistematski preko medija da nas sve ubjeđuje kako u politiku ne treba unositi emocije i da je u interesu napadnute države da sluša razum koji kaže da će ponovo da bude napadnuta, ako ne bude plaćala reket napadaču, tj. harač i davala danak u krvi, tj učestvovala u akciji odlivanja mozgova iz kolonija ka kolonizatoru.

Postavlja se pitanje koji je interes mnogih država na donesu zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, a pri tome same imaju zakon o slobodi govora? Zaključak je veoma jednostavan, te države koje su donijele taj zakon su direktno ili indirektno bile uključene u osmišljavanje i organizovanje slučaja Srebrenica, pa se sada štite zakonom da slučajno kome ne bi palo na pamet da krene u razpetljavanje cijelog slučaja. Zar je potrebno zakonom se štititi kako bi se spriječilo saznavanje istine? Prvo nas ubjeđuju da istina oslobađa i pomiruje, a onda uvode zakone da se do istine ne dođe.

Postavlja se pitanje koji je interes UN i njenih vojnih jedinica da dozvole osnivanje i boravak tolikih vojnih snaga u zaštićenim zonama Srebrenica i Sarajevo i da pod njihovim okriljem i zaštitom napadaju na Srbe generalno, a ne samo na srbsku vojsku? I koliko je ko novaca dobio da sprovodi taj nemoralni interes i u šta je investirao dalje taj novac?

Sa ove stranice je vidljivo koliko je koja vojska u BiH imala vojnika i vojnih efektiva, pa se postavlja pitanje odakle Armiji RBiH ovoliko naoružanja, pogotovo u zaštićenim zonama, da li je dobila od nekoga i koga, ili je otimala od jedine legitimne vojne sile na prostoru Jugoslavije – JNA. Ako je otimala znači da je napravila agresiju na JNA, a ne obrnuto kako to svi mediji na zapadu govore. Očekuje se uskoro i uveđenje zakona o obaveznom govorenju da je JNA napravila agresiju na prostor svoje države i svoje zone odgovornosti, kao i da je Srbija agresor koja je jedina manja od svih bivših jugoslavenskih republika sa tendencijom daljnjeg umanjivanja. A kao agresor je i to posebne vrste, agresor koji se agresijom sve više smanjuje.  

Slijede videovi raznih ljudi iz raznih emisija na temu Srebrenice, i predpostavlja se da će svi biti osuđeni ako kroče u bilo koju državu koja je donijela zakon o negiranju genocida, a ovaj tekst će biti okarakterisan kao govor mržnje i postavljači na Fejsbuk će bivati blokirani, pošto će im objave svrstati u one koje su u suprotnosti sa pravilima Fejsbuk zajednice, koja je davno prestala biti neutralna i nesvrstana.