Pričaonica

Fejsbuk cenzura koja vrijeđa žrtve

fb zapadni srbiNaša internet stranica „Zapadni Srbi“ ima godinama i svoju stranicu na Fejsbuku sa skromnim, ali vjernim brojem pratilaca. Administrator stranice je često u kaznama od po 30 dana zbog objavljivanja „nepoželjnih sadržaja“ koje su definisali oni koji vode Fejsbuk. Te „nepoželjne“ sadržaje naši ljudi prijavljuju FB administraciji koja onda sankcioniše objavljivača, a često i ukida profile i stranice zbog toga.

Stiče se dojam da mnoge vlade država imaju timove koji prate objave nepovoljne po njihovu politiku, a po tvrdnji Dejana Lučića koja se može vidjeti na Jutjub kanalu, centar Fejsbuk administracije za prostor Jugoslavije je u Zagrebu. Nepovoljne objave su uglavnom govor istine, a ne govor mržnje kako se mnoge objave procjenjuju, te onaj ko ih objavi bude kažnjen da ne može 30 dana ništa da objavljuje niti da komentariše objave drugih, poziva prijatelje i zasviđava (lajkuje) stranice kao ni da koristi „Mesindžer“, aplikaciju za direktnu komunikaciju sa drugim članovima Fejsbuk zajednice.

Objave sa sajta „Zločin nad Srbima“ koji je očigledno stavljen na crnu listu kod tih nekih službi koji sve to prate i dijeljenje sadržaja sa ove internet stranice se onemogućava raznim metodama i pod različitim optužbama samo da bi se zadovoljila forma, a u stvari da bi se spriječio širenje govora istine.

Vrhunac bezobrazluka je da je stranica na kojoj se govori o ubistvu porodice Zec u Zagrebu okarakterisana kao stranica sa golotinjom i seksualnom aktivnošću, i to zbog slike troje djece sasvim pristojno obučene kao što mi oblačimo djecu na ovim prostorima.

fb kazna porodica zec

Nakon žalbe Fejsbuk administraciji da je nekorektno okarakterisala ovu dijeljenu objavu na stranici Zapadni Srbi i da je kazn aneprimjerena, dobijen je odgovor da je kazna od 30 dana opravdana pošto je sadržaj sa njihove strane dobro okarakterisan kao golotinja.

Ponovo je upućen prigovor na odbijenu žalbu sa dodatnim objašnjenjem da nema potrebe da se zataškava ubistvo ove porodice pod izgovorom da su pristojno obučena djeca prizor golotinje i seksualne aktivnosti. Ovim činom i sam Fejsbuk indirektno postaje saučesnik u ovom zločinu ismijavajući žrtve. 

Sudeći po tretmanu ove objave Lučić je najvjerovatnije u pravu, Fejsbukov centar za prostor Jugoslavije je u stvarno negdje u Zagrebu.

Internet administracija „Zapadni Srbi“