Pričaonica

Poturice, ponjemice i poamerikanice

crnci nosnje0Svi manje više znamo ko su poturice, to su Srbi koji su pod pritiskom Osmanlijske okupacije prelazili na islam iz više razloga, uglavnom prisilnih. Rijetko ko je to radio radi primamljivosti ili naprednosti islama u odnosu na vjere u kojoj su bili tadašnji Srbi (pravoslavlje, hrišćanstvo, bogumilstvo itd), jer prosto rečeno, nema ničega primamljivog u stranom i nepoznatom, osim za malobrojne avanturiste. Zašto bi iko išta prihvatao strano, neizprobano i neuhodano, kada ima isto to svoje. Osim pod prinudom i to teškom.

Razlozi za prelazak na strane okupatorske vjere su bili prvenstveno strahovanje za opstanak, a onda i neke privilegije, a tek iza zadnjeg mjesta je bila privlačnost okupatorovog vjerskog sistema.

Ponjemice su po logici stvari ljudi istog mentalnog sklopa kakav je bio i kod poturica, s tim da su bili okrenuti njemačkom okupatoru i njegovoj kulturi i baštini, a ne arapskoj. zona sumrakaNijemci su bili okupatori koji su vladali ipak mnogo kraće nego Osmanlije, pa se njihov sistem vrijednosti nije nešto posebno masovno primio i raširio. Ponjemice se prepoznaju recimo po veličanju njemačke kulture i baštine na takav način da se ponižava naša, koja niti je mala, niti zanemarljiva. Naslovnica “Zone sumraka” to najbolje oslikava, ništa naše nije spas za nas, nego su to Nijemci.

Običaj ponjemica je širenje propagande kako je Staljin pobio više Rusa (iako se radi o raznim građanima SSSR-a i to uglavnom komunista), nego što su ih pobili Nijemci. Sa tim pristupom i pričom u stvari rade na rehabilitovanju Hitlera, omalovažavajući to da je Staljin oslobodio svoju državu od njemačke okupacije, baš kao što je to uradio i Tito. Ponjemice isti model primjenjen na Staljina primjenjuju i na Tita, te obojicu oslobodilaca svojih država prikazuju kao najveće krvnike svojih naroda. Posljedica te propagande je jasna, rehabilitacija nacizma i fašizma i priprema terena za novu njemačku okupaciju prostora koje Nijemci nisu u oba svjetska rata uspjeli da osvoje, a to su uglavnom srbsko-ruski prostori. Ponjemice žele da umanje krivicu i veličinu pokolja Nijemaca i njihovih saveznika prebacujući je na oslobodioce.

Po istom principu i logici stvari sasvim je jasno ko su poamerikanice. To je mali broj plaćenika i ogroman broj korisnih idiota koji ne izlaze iz anusa Amerikancima dodvoravajući im se na svakom koraku, čak i kada to SAD-ovci i ne traže od njih. Američki rasistički problem kojeg imaju odkako su uvozili crne robove iz Afrike da bi se bogatili na njihovom radu, rješavaju tako što su ga internacionalizovali i prenijeli na sve svoj kolonije. Kao da se spremaju da nam sve svoje crnce prebace kod nas i tako smanje rasističku napetost kod sebe. Mnogi smeću s uma da nisu samo bijelci skloni rasizmu, to su i crnci. Ni oni ne vole da se miješaju sa bijelcima, niti da ih imaju u svojim porodicama. Pitanje je ko je skloniji većem rasizmu, bijelci ili crnci, a stalno se nameće priča da su samo bijelci rasisti i to pogotovo mi koji nikada u istoriji niti smo imali dodira sa crncima niti su bili dio naše kulture i istorije.

Poamerikanice je lako prepoznati po tome što brane američko bacanje atomskih bombi na japanske gradove tvrdnjom da se jedino tako mogao završiti rat koji je inače ionako ulazio u završnu fazu. Poamerikanice pričaju da su kule bliznakinje srušili arapski piloti zabivši se u njih avionima, i kriju da se jedna zgrada srušila sama od sebe i da su Amerikanci sletjeli na Mjesec, uprkos činjenici da sve više i samih Amerikanaca sumnja u obje ove tvrdnje pa su čak i sami najviše filmova snimaju na temu ovih zavjera. Poamerikanice žele fascinirati Amerikance time da su veći SAD-ovci od njih samih.

crnacPa će radi dodvoravanja pored toliko naših igrača u oba naša legendarna kluba staviti crnca kao ilustraciju za rezultat utakmice. A sve u sklopu plana da se naš narod počne navikavati na nove stanovnike prije nego li nagrnu u većoj mjeri. Čemu inače ovolika stanogradnja, nego za nove stanovnike. U sklopu projekta razsrbljavanja Srba je i RTS-ov prilog na TV sa nebijelcima, a samim tim i nesrbima u srbijanskoj narodnoj nošnji. Izuzetno delikatan i perfidan potez, takav da се na ovo ne smije nikako drugačije reagovati nego sa oduševljenjem, dakle kao poamerikanica, da ovo hvališ na sva usta, da te ne bi optužili da si rasista, nacista, fašista, nacionalista i šovinista.

Onaj ko nas razvaljuje ne dangubi niti išta prepušta slučaju.

Poamerikanice će braniti ovaj skandalozni RTS-ov prilog, čiji isječak možete vidjeti na naslovnoj slici, optužujući za rasizam svakoga kome se ovaj potez ne dopada. A ako se desi da u ženskoj nošnji bude muškarac ili u muškoj žena, poamerikanice će i to da odobravaju, ako već nisu i pokrenuli neki sličan projekat na tu temu da se dodvore okupatoru.

U sklopu projekta se i po društvenim mrežama zagovara putem raznih grupa i stranica desrbizacija Srbije, pri čemu je primjetno da se to ne radi tako brutalno ni u Crnoj gori ni u Srpskoj.

crnci

Da nismo samo mi Srbi na meti novog svjetskog poredka koje treba preumiti vidi se i na slijedećim slikama da se to isto radi i Rasima. Srbi i Rasi su nekada bili isti narod zato koriste iste metode za preumljavanje inače istog mentalnog sklopa. I u Ruskoj Federaciji imaju i ponjemice i poamerikanice i aktivne su.

crnac ruskinja

Krajnji cilj se vidi na donjoj slici. Vladarima svijeta trebaju naše teritorije bez nas, sa drugim ljudima.

crnkinje