Pričaonica

Račun Kapija bi ubijao

racunKapijeOvako u stvari glasi bukvalni prevod imena i prezimena čovjeka čiju bi sliku komotno cijelo čovječanstvo trebalo da stavi na zid i da mu se klanja, moli tj. da vrši vjerski obred u skladu sa svojom vjerom. Toliki je značaj za cijelo čovječanstvo tog čovjeka.

Ali naravno da se prije toga stavi slika Nikole Tesle bez kojeg se ne bi mogao ni desiti ovoliki tehnološki napredak, kao ni pojava mnogih tehnoloških čudesa. Mora se poštovati redoslijed stvari.

Čovjek koji je osmislio takav sistem kojeg je bilo moguće spustiti u široke narodne mase i učiniti život mnogim lјudima lakšim, efikasnijim i interesantnijim. Riječ je o čovjeku imena Bil Gejts, ocu Windows-a. Čovjek koji se toliko obogatio na svojim umotvorinama, da su ga bogatiji od njega “zamolili” da napusti vodeće mjesto nekada skoro najmoćnije na svijetu kompanije Majkrosoft, kako ne bi dalјnjim bogaćenjem i širenjem preuzeo kontrolu nad njima. I postavili su drugu osobu čije je ponašanje u blago rečeno veoma zabrinjavajuće (budalasanje br.1 i budalasanje br.2), te ne garantuje dalјnji vrtoglavi napredak ove multinacionalne kompanije jače od mnogih ekonomija cjelokupnih država.

A Računu Kapija kao omilјenom i poznatom liku u svjetskim razmjerama su dodjelili novo zaduženje, neki vid “humanitarnog” rada. Pa je tako naš nekada omilјeni Bil Gejst izjavio namonumenti1 jednom skupu kako je potrebno smanjiti broj lјudi na planeti iz nekakvih razloga poznatim samo organizatorima tog projekta. Bil Gejts je dobio zadatak da to saopšti čovječanstvu na dopadlјiv način, ono što je davne 1980. godine uklesano u kameni monument u Džordžiji da je potrebno smanjiti broj lјudi na planeti (pogledaj sliku).

Ko razumije američki jezik, evo mu link pa neka sluša, a ko ne zna ovaj jezik ili bar engleski, ne preostaje mu drugo nego da vjeruje u ono što kažem.

Svi mi koji koristimo sve ove godine Majkrosoftove proizvode, smo znači plaćajući ih, direktno učestvovali u projektu smanjivanja broja lјudi na planeti Zemlјi finansirajući ga, a oni koji su koristili piratski softver ove kompanije, neće imati te vrste grižu savjesti, nego možda jedino to što su koristili besplatno plodove nečijeg mukotrpnog rada.

Nameće se više pitanja, da li su programeri i ostalo osoblјe Majkrosofta uklјučeni u smanjenje broja stanovnika i njih će početi jednako tamaniti kao i ostale, i ako jesu ko će onda da ih zamijeni i da li će biti osposoblјen za taj posao, jer softver neće htjeti sam sebe da pravi.

Da li će biti redukovani lјudi selektivno (napr, pederi i lezbejke, bolesni, debeli, nepokretni, crnci, kinezi, indusi, članovi filharmonijskih orkestara, portparoli, političari itd i sl.), ili će se primjeniti neselektivna metoda, tipa raširi se zaraza, pa ko preživi preživi. Ili će biti neka komisija koja će odlučivati od tome ko treba da preživi, a ko ne (napr, da li će menadžeri Koka-kole odlučivati o redukovanju zaposlenih u Papsi-koli, ili će napr. vlasnici kompanije General Motors odlučivati o smanjivanju populacije u kompaniji Tojota, Folksvagen itd.)

Čeka nas veoma napeta budućnost, pa ko je bude imao, blago njemu. Ko je ne bude imao, blago se i njemu. Neće morati gledati pakao bez kojeg ovaj projekat neće moći proći.

Sprejoprskačke snage su već izrazile svoje mišlјenje direktno na monumentu iz 1980 godine:

monument2

Izvor: Srpski Kulturni Klub