Pričaonica

Imamo i mi komaricu za Komaricu

komarica

Komarice mogu biti fiksne, klizne ili rolo. Fiksna komarica ima svoj okvir koji se učvrščava na nosače ugrađene u okno prozora, te se komarica može lako ukloniti. Komarica je u stvari mreža što se stavlja na prozor za sprečavanje ulaska komaraca u prostorije. Ali ne zadaje nama ta komarica problem pošto se može lako ukloniti, nego jedan drugi Komarica.

Ko se ne osveti taj se ne posveti.

Za ovu prastaru srbsku izreku je znao i uposlenik Vatikana, Komarica. Vođen pretpostavkom da bi se potomci pobijenih Srba u Drakuliću u sklopu hrvackog državnog projekta utamanjivanja Srba, ne bi počeli svetiti rimo-katolicima koji su pokrenuli secesionistički rat od Jugoslavije, pozvao je sve rimo-katolike Banija Luke da napuste grad.

I sada laže po medijim da je neko otjerao te ljude i truje okolo da je Banija Luka isto što i Blajburg. Niko od Srba se nije organizovano i smišljeno svetio niti iživljavao nad njegovom pastvom nigdje na cijeloj teritoriji bivše Jugoslavije, pa ni u Banija Luci. Sam je kriv za nesreću svojih vjernika, jer ih je izmanipulisao, a to nije ništa novo za Vatikan koji se od svog osnivanja u stvari samo manipulisanjem i bavi. U Banija Luci i dalje postoji vatikanska crkva sa evidentno urađenim rješenjem vrha tornju da liči na slovo "U".

Sa istom namjerom širenja antisrbizma, u isto vrijeme se oglasio i muslimanski vjerski poglavar Kavazović, sa svojom izjavom povodom izbora Srbina za gradonačelnika Argentine tj. Srebrenice, riječima u stilu da muslimani ne trebaju dozvoliti da Vlah bude izabran.

Pri tome je smetnuo sa uma da biti Vlah i nije neka uvreda za Srbe. Vlasi su samo sloj Srba koji se bavi stočarstvom, vladari prostranstavima, planinama i visoravnima. Izuzetno slobodoljubivi ljudi, teško ukrotivi i ubacljivi u ikakve sisteme. Vukove je rijetko ko ukrotio. Ime su dobili po starosrbskom bogu Velesu (Volos), koji je inače zaštitnik polja, livada, stoke, prirode. Šta ima uvredljivo u svemu ovome?

I sada kada dodamo u priču i Davidovića (poturčeno Davutoglu) i njegov bezobrazluk, koji je u sred Banija Luke rekao nešto u smislu da je Turska uvijek bila ovde i biće, imamo cjelokupnu sliku orkestriranog napada na Srbe od iste vatikansko-islamse koalicije. Agresija na Srbe nije prestala, samo je trenutno prestalo da se koristi oružje u tu namjenu i prešlo na druge metode. Nije uspio pokušaj državnog udara i smjenjivanja legalno izabranog predsjednika Republike Srpske, pa se sada prelazi na plan "B".

Ako predstavnik agresora Davidović može da svojata moje, valjda i ja imam pravo da svojatam svoje i da kažem da je cijeli Balkan oduvijek bio srbski i biće. Gdje god se čuje srbski jezik ili neki srboliki to je najjednostvaniji i najočitiji dokaz da je to nekada bilo srbsko i biće uvijek.

Kakav su tretman imali vatikanci kod komunista u Jugoslaviji kada su se obrušavali na Srbe, vidi se na videu koji slijedi. Zato je Vatikan i prvi i potrčao da razbije Jugoslaviju. Nije lako gledati svoje oficire kada im neprijatelji sude.