Pričaonica

Do koje će se tačke ići u rehabilitacijama?

hitlerNisu baš najjasni motivi nekih Srba koji osmanlijskog okupatora nazivaju veličanstvenim i pristaju na taj naziv kao i da se on širi dalje među nama i kao takav dalje opstaje. Po čemu je Sulejman Srbima koji nijesu prešli na islam bio veličanstven? Ni po čemu.

A po čemu je Srbima recimo Rasijanski car Ivan Vasiljevič bio grozni, pa ga moramo nazivati Ivan Grozni umjesto Ivan Vasiljevič?

Po kojim se to mjerilima određivalo kako će se kome davati nadimci i ko je bio taj ko je to presudio da bude tako i kojem je narodu i vjerskom sistemu pripadao? I koje je skrivene motive imao da se tako ponaša?

Nama Srbima su recimo Car Dušan i mrki tj. garavi Đorđe Petrović trebali biti veličanstveni, pa da ih tako i nazivamo. Doduše za cara Dušana imamo naziv “Silni”, ali za garava Đorđa koristimo “turski” naziv kara. Turski osvajači su bili na nižem stepenu razvitka i jezika i pisma u odnosu na Srbe i cijelo Romejsko carstvo pa su često izvrtali srbske riječi, jer su ih ili pogrešno čuli ili nijesu imali dovoljno glasova ili slova da ih ispravno zapišu , te su zapisivali i izgovarali srbske riječi nakaradno, i tako je srbska riječ “garav” postala “kara”.

Ovaj dodatak “kara” uz ime nije baš veličanstven kao sama riječ “veličanstveni” ili “silni”, ali je ipak loš za turske okupatore, a samim tim dobar za Srbe. Nadimak Garavi Đorđe (Karađorđe) ima simbolično značenje, pošto je turske okupatore nagaravio tj. zavio u crno, istjerujući ih sa srbske zemlje.

Možda zato i Ivana nazivaju “grozni” pošto je i on svoje okupatore zavio u crno i bio grozan prema njima?

Zašto nama recimo nije i Tito Veličanstveni? Imao je poslije cara Dušana najveće srbsko carstvo na Balkanu i dopro je najdalje na zapad i odbio Vatikan najdalje od Drine? Sada samo Republika Srpska drži Vatikan na distanci od Drine. Ko ne vjeruje da je Jugoslavija bila srbsko carstvo, neka pita one koji su se odcjepili od nje za razloge odcjepljivanja.

Previše je pitanja, a malo odgovora, jer neće niko da se zamisli nad ovim pitanjima, nego se samo na papagajski način ponavljaju i prenose dalje neke štreberske demagogije i sve više tonemo u zaglupljenost.

Ako Sulejmana nazivamo veličanstvenim, onda smo ga samim tim rehabilitovali, i svi pobijeni Srbi od strane turskog okupatora postaju zasluženo pobijeni pošto nijesu shvatali da je njihov ubica to uradio u najboljoj namjeri po čovječanstvo. Ispada da su pobijeni Srbi bili samo smetnja u hodu ka veličanstvenosti. Zbog “Čele kule” ne treba rehabilitovati turske vladare.čele kula

Čudi me kako se do sada vjernici nijesu pobunili pa zatražili da recimo Isus dobije uz ime dodatak Veličanstveni, ipak se žrtvovao da bi nama sada bilo ovako kako jest.

Kako smo počeli sve okupatore i njihove saradnike da rehabilitujemo, uskoro ćemo doći i do toga da nam i glavni okupator Hitler bude veličanstveni te ćemo i njega da na kraju rehabilitujemo. Već smo postigli neke napretke ka tom cilju, pa su naši pobjednici nad Hitlerom proglašeni ubicama i tlačiteljima srbskog naroda. To je došlo dotle da se vjeruje da su partizani pod vođstvom komunista sa Titom na čelu, u svojoj dokonosti bez ikakvog smisla i totalno neselektivno ubijali ljude nasumice, samo da bi zadovoljili svoju krvoločnost, dok su ubijeni svi mahom bili oličenje ljudskosti i nepregorni borci za ljudska prava i humanizam.

Čak se vjeruje i da su oslobodioci u stvari bili saradnici okupatora, a saradnici da su bili oslobodioci. Ko ne zna šta je satanizam sada je prava prilika da ga na ovom slučaju shvati i kako praktično izgleda to kada se stvarnost izokrene u svoju suprotnost.

Trebaće uložiti dosta energije i volje da sve stvari vrate na svoje mjesto, ukoliko želimo da svjetlost nadvlada tamu. Ipak smo mi djeca Sunca.

Pametnom dosta.

 

Duško Bošković, 10. jun 7524 godine