Pričaonica

Izbacivanje iz ustava

cipele

Pošto stalno za nas Srbe govore da smo ovakvi-onakvi, javila se ideja u glavi da se napravi jedan mali eksperiment, pa da vidimo da li su i drugi isto tako ovakvi-onakvi, ili su nešto posebno.

Vladika Srbije, Vučić, je staru srbsku izreku „biti u tuđoj koži“, prilagodio i nekom prilikom rekao da svako treba obući tuđe cipele pa da malo hoda u njima i vidi kako je onom drugom.

Kako su nas Srbe izbacili iz hrvackog ustava tokom projekta odcjepljenja ove bivše jugoslavenske republike od predobre zajedničke države, i od konstitutuvnog naroda napravili nas pravno prvo manjinom, da bi zatim krenuli i na fizičko eliminisanje, trebali bi onda i mi Srbi da izbacimo Hrvate i Muslimane/Bošnjake iz ustava Republike Srbske.

Pa da onda vidimo kako će se oni ponašati i kako će da nose naše cipele i kuda će da ih odvedu.

I obavezno da ovaj potrebni eksperiment proširimo i na druge države, da vide i mnoge druge nacije kako je nositi srbske cipele. Pa da recimo Hrvacku proglasimo građanskom državom, da se Hrvati nigdje ne spominju, nego samo građani. I da se po medijima i u životu ne govori hrvacko ovo-i-ono, nego ovo-i-ono iz Hrvacke. Ili da Vatikanu izbacimo latinicu iz upotrebe i nahuškamo neke likove da polupaju latinične table po ovoj državi. Pa neka i oni nose malo našu obuću. Dosta su krojili drugima, red je da se zamijenimo za cipele.vatikan

Pa da recimo proglasimo Nijemce nacionalnom manjinom u Švajcarskoj, a jezik im proglasimo švajcarskim jezikom, ili da izbacimo Flamance iz Belgijskog ustava i jezik im proglasimo belgijskim. I da damo autonomiju Dalmaciji i svim kineskim četvrtima po Zapadu. Da uvedemo austrijski, američki, novo zelandski i australijski jezik. Da svijet rascvjeta u različitosti i drugojačijosti.

Pa da vidi svijet kako je nama Srbima u poderanim cipelama punim rupa, a koje su u isto vrijeme i tijesne i biju i u prste i u petu i pravo u mozak.