Pričaonica

Skromni doprinos modi rehabilitacija

kolicaKoliko god se neki pravili i to negirali i osporavali, a i ponašali se kao da to nije ni postojalo, Jugoslavija je ipak bila država, moćna, prosperitetna i ugledna u širokim zemaljskim razmjerama. Vodila ju je Komunistička partija i dok ju je vodila imali smo respektabilnu državu dostojnu čovjekova življenja. Niko nije imao previše, ali nikoga nije bilo da je imao premalo. Osim neprilagođenih kojih uvijek ima, ali to je problem sa njima, a ne sa državom i društvenim uređenjem.

BIla je to zajednica najbrojnijeg naroda na Balkanu - Srba i ostalih srbolikih naroda i ponekih malobrojnih manjina koje su imala veća prava u Jugoslaviji, nego mi u okolnim državama odakle potiču te manjine. Dakle, Jugoslavija je bila i velikodušna i galantna država.

Jugoslavija je jedina na svijetu ikada uspjela da izvede na suđenje i optuži službenike Vatikana za zločin. Komunisti su baš imali muda, jer to ne ponovi više niko niti je prije uradio. Slijedi video sa suđenja Stepincu za zločin nad Srbima u ND Hrvatskoj, pa da se to uzme u obzir kada se bude odlučivalo da li je on za svetca. I nije suđeno samo njemu, spisak vatikanskih službenika je veći, dakle radi se o udruženom zločinačkom poduhvatu, ali se nije išlo hijerarhijski do vrha piramide, što se inače sada radi samo na primjeru Srba.

Srbi koji su uspjeli izbjeći holokaust u ND Hrvatskoj i prebjeći u Srbiju pod Nedićevu upravu, su se sreli sa novim problemom, hapšenjem i predaji Nijemcima koji su streljali Srbe zbog zajedničkih akcija Titove i Dražine vojske na sabotiranju Njemačke okupacije i ubijanju njihvoih vojnika. O tome govori ovaj video:

Nameće se i pitanje da li bi se rehabilitovanjem Dragoljuba Mihajlovića i ovaj zločin nad Srbima podveo pod opravdanim? Mada Vikipedija nije pouzdan izvor informacija, ovo se čini dosta istinito o čemu se govori u tekstu. I da li je onda ovaj zločin opravdan?

Osoba koja je žrtvovala mir za suverenost BiH i odcjepila je neustavno uz pomoć Hrvata od Jugoslavije, a protiv srbske volje, Alija Izetbegović je takođe suđen od strane iste države i iste partije za protiv-državno djelovanje. Doduše, Alija je na kraju uspio u svojoj nakani, da razvali Jugoslaviju i pokrene proces stvaranja islamske države, ali je procijenio u lokaciji, nije ju je uspio napraviti na tlu bivše Jugoslavije nego su je napravili malo dalje na istoku. Ali je on kao pisac “Islamske deklaracije” bio prepoznat kao protiv-državni element.

I dok je bilo OZNE i UDBE i one dobro radile, imali smo državu i mirno u njoj živjeli. Vrhunac huliganstva je bilo kada neko pozove lift i pobjegne.