Pričaonica

Dan Republike

GrbYU

Da NATO uz pomoć Vatikana i domaćih izdajnika nije napao Jugoslaviju i razorio je danas bi slavili Dan Republike Jugoslavije jedne respektabilne države u svjetskim razmjerama koja bi čak i EU pobijedila u mnogim sportovima.

Da podsjetim da je Republika Jugoslavija nastala od Kraljevine Jugoslavije, a ova nastala od Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a ova nastala od Kraljevine Srbije, Kraljevine Crne gore, i Države Slovenaca, Hrvata i Srba. I Sve je to vodila kraljevska dinastija garavog Đorđa, tj crnog Đorđa tj Karađorđa (kara nije nikakva turska riječ, nego srbska koju su turci pogrešno čuli i zapisali pa nam gluperde i pokvarenjaci to prodaju kao tursku riječ).

Da podsjetim da u Kraljevini Jugoslaviji nije postojala ni Srbija ni Crna gora ni Bosna i Hercegovina niti ostali entiteti koji sada postoje, Kraljevina je bila podijeljena na banovine imenovane po rijekama i moru. Komunisti su ponovo vratili Srbiju i Crnu goru na karte svijeta i podsjetili na to ko je osnovao Jugoslaviju. Doduše dali su suverenitet i ostalim bivšim jugoslavenskim republikama što prije nisu imale niti su kao takve postojale, ali tada je u to vrijeme tako zahtjevao tadašnji raspored snaga u svijetu.

Inače je danas i crkveni svetac u Srba, poznat kao debelo slovo u kalendaru – Sveti apostol i jevanđelist Matej. I ko kaže da su komunisti bili protiv Srba i vjera, neka se zamisli zašto je Dan Republike baš izabran za srbski crkveni praznik.

A sada kada nema odavno komunista na vlasti i kao na vlasti su sve neke demokrate i nekakve napredne struje i snage, Republika Srbska kao ne može da slavi svoj Dan Republike na dan vjerskog praznika. A Republika Makedonija može. Jeb'o zbunj ludnjenog.

Ko nije obratio pažnju na broj baklji na ovom grbu Republike Jugoslavije biće mu jasno da je priča kako svaka baklja prikazuje po jednu Republiku u Jugoslaviji u stvari šuplja priča. Na ovom grbu je pet baklji. I predstavljaju narode i nacije koji zajedničkim izgaranjem tvore Jugoslaviju.

U pitanju je Srbski narod i nacije proistekle iz njega, Hrvati, Slovenci, Crnogorci i Makedonci. Dakle svako ko je upratio na početku teksta da su Jugoslaviju napravili Srbi, Hrvati i Slovenci, shvatiće da su Crnogorci i Makedonci tek priznati u Republici Jugoslaviji, dakle istorijski gledano to je bilo nedavno. I po kom logičnom osnovu se mogu u istu ravan dovoditi po ičemu stari Srbi i ostale novonastale nacije. Mi Srbi uvijek krvavo platimo traganje drugih nacija za svojim identitetom.

I na ovoj tački je Republika Jugoslavija pala. Ne može se davati isti značaj i prava Srbima kao veoma starom i državotvornom narodu i mladim nacijama koje su proistekle od Srba. U stvari okupator to i namjerno radi kako bi nas što bolje posvađao i lakše ovladao ovim južnoslavjanskim prostorima, a i sami Srbi prihvataju tu namještaljku samo da bi nas ostvili više na miru. I tome nema kraja. Tonemo po spirali sve dublje.

Republiko Jugoslavijo neka ti je vječna slava, bila si ipak državni okvir u kojem se svaki čovjek osjećao dostojanstvenim i sigurnim, izuzetke ne računam, jer njih ima uvijek i svugdje. To što si smanjivala značaj i uticaj vjera na narod ostaje da se vidi da li je to bilo dobro ili ne.

Šta mislite da sprovedemo referendum među narodom cijelog svijeta o toj problematici?

Duško Bošković, 29.novembar 7524. (2016). godine na dan svetog Mateja.