Pričaonica

„Pravda za ovog-i-onog“

pravda za oliveraTaman je vlast u Srpskoj uspjela da se riješi veoma neugodnog nametnutog problema, koji je bio takav da šta god da je vlast Srpske poduzela, prozapadni mediji, na prostoru bivše Jugoslavije, kojih je 90%, bi svaku akciju dočekali na nož i napadali vođstvo Republike Srpske, kada se taj problem preselio u Srbiju.  

„Pravda za Davida“ se pretočila u „Pravdu za Olivera“.

Glavni agitatori „Pravde za Davida“ su se razbježali i prebjegli na stranu svojih mentora, koji će ih sigurno pustiti niz vodu kada im se ukaže prilika za to. Tako da agitatori „Pravde za Olivera“ gledajte šta se dešava sa Davidopravdašima jer se može desiti isto i sa vama.

Niko do sada nije toliko napadno potezao „Pravdu za Olivera“, nego se baš sada sjetio kada je propala „Pravda za Davida“ koja nije uspjela da napravi prevrat u Srpskoj. Nikako da naši okupatori usaglase Srbe sa obje strane Drine da se istovremeno nadignu. Propada im investicija, tolike su pare uložili u taj projekad „Pravda za ovog-i-onog“ a kapital im izgleda neće donijeti očekivani profit.

Postaje predosadan medijski pritisak kojeg podgrijavaju razni glumci kojekakvim glupavim izjavama koje bi trebale biti revolucionarne i pokretačke, a u stvari su sve samo ne to dvoje. Zato su valjda i angažovali glumce da sve to odglume, pošto jedino to dobro rade. Mada se stekao dojam da je Davor Dragičević nadmašio svojim glumačkim talentom braću Trifunović i Nikolu Koju zajedno.

Ovi šetači što znaju samo šta neće, a nemaju pojma šta hoće, su jalovi, jer nemaju komunistička obilježja koja bi bili garant da bi se nešto kvalitativno promjenilo na bolje, jer znamo to iz naše tradicije i baštine kada se pod tim obilježjima oslobodila Jugoslavija od Njemačko-Itlalijanskog i napravila impresivna država sa moćnom vojskom i tehnološki je mogla da prati svijet.

Koliko se vidi ovi šetači liče na ljude koji su vidjeli kako sadašnja vlast pljačka narod i rasprodaje sve ono što su komunisti i srbski narod sa ostalim jugoslavenskim nacijama napravili i izgradili, pa bi samo da ih skinu nasilno prevratom i da zasjednu na n jihova mjesta i nastave da rade isto. Scena iz kultnog filma „... i tata bi sine...“ najbolje oslikava ovu situaciju.i tata bi sine

I oni bi da malo pljačkaju jer nije u redu da im niko nije pružio priliku da to rade, nego su dali to ovima koji su sada na vlasti.

I oni bi da malo prodaju naša prirodna bogatstva i našu zemlju, svi bi samo da prodaju i uzimaju procenat. Komunisti su imali zakon po kojemu niko ko nije jugoslavenski državljanin nije mogao da ima privatno ni zemlju  saksiji, a kamo li tek fabriku, rudnik, izvor vode, ostrvo i sl.

Jadno je sve ovo , jedna grupa pljačkaša i eksploatatora bi da samo zamijeni drugu, bez ikakve stvaralačke ideje ili vizije kuda i kako dalje.

Čudno je i to da se toliko ne ističe u prvi plan „Pravda za Dženana“, nego se samo forsira ideja pravdizma nna srbskim teritorijama i samo se Srbi uzbunjuju i iztjeruju na ulice. Doduše ni nama Srbima nije to teško da se bunimo i negodujemo, jer smo svi uglavnom stalno takvi. Nije više ni bitan razlog zbog kojeg se bunimo, važno je da se bunimo jer se tako nešto dešava i imamo dojam da nešto činimo ne čineći ništa.

Nema nama napredka bez vraćanja na našu svijetlu srbsku slobodarsku tradiciju koju smo najveličanstvenije pokazali i dokazali u drugom svjetskom ratu kada smo bili na pobjedničkoj i oslobodilačkoj strani i bili slobodni da u svojoj državi Jugoslaviji radimo šta hoćemo, a ne šta nam neki centar moći naredi. Skupo nas je to koštalo, UDBA je jedva izlazila na kraj sa rasturačima i neprijateljima države, i na kraju je pod prejakom navalom, digla ruke od svega i prestala da postoji.

Ali i dalje vlada mit da iza svega stoji UDBA i komunisti kojih nema decenijama na vlasti. Ispada da je UDBA moćnija od Masona i Jezuita zajedno, a komunisti su sada po katakombama i vuku konce kao onomad hrišćani, koji su se evo napokon uz muslimane dokopali ponovo vlast, nakon što su ih komunisti jedno vrijeme skinuli sa vlasti, ali ih nisu šikanirali, pošto su vjerskim službenicima dodijelili pravo na penzije.

A možda su mudri Srbi skontali kako da opljačkaju i zamajavaju okupatora i da tako odlože i oslabe front ka Rasiji, kao što je onomad Tito radio, pa uzimaju pare od okupatora za projekat „Pravda za ovog-i-onog“ koji ima za cilj prevrat legalno izabranih predsjednika Srbije i Srpske, pa onda malo organizuju šetanje po ulicama, ali tako da se nikako ne desi željeno finale kada bi nezadovoljstvo šetača kulminiralo i da u uznemirenu masu onda da utrče organizatori, koji bi kanalisali proteste u željenom smjeru kojeg su zacrtale njihove vlade koje inače finansiraju NVO sektor ili su namentule zakonom da ga same njihove kolonije finansiraju iz svog budžeta.

A što se tiče motiva i ko ima korist od ubistva Davida i Olivera, neka oni koji bi da se okoriste o ova ubistva dokažu da nemaju veze sa njima.