Video

Pogledajmo snimak jedne emisije TVBiH iz 2001. godine u kojoj je gost Alija Izetbegović i u kojoj se uopšte ne tvrdi da je u Srebrenici izvršen genocid, nego se govori o tragediji. Takođe se može čuti iz usta Alije Izetbegovića da se srbska vojska branila, tako da je danas svaka priča o nekakvoj agresiji Srba na BiH smiješna i bezumna.

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras je promovisana knjiga „NJemački ratni izvještaji iz Nacionalnog arhiva u Vašingtonu: ko je s kim imao vojnu saradnju i kada“, u kojoj je čitaocu na uvid stavljeno 150 dokumenata sa odgovarajućim arhivskim oznakama, a koju je priredio novinar i publicista iz Banjaluke Borislav Glišić.

Knjiga objedinjuje njemačke ratne dokumente koje su zaplijenili saveznici nakon pobjede nad Adolfom Hitlerom i ulaska u Berlin, a odnose se na ratne prilike u Jugoslaviji 1941-1945. godine.

Dokumenti, dati uporedo na njemačkom jeziku i u prevodu na srpski, činjenično pokazuju ko je s kim i kada sarađivao za vrijeme Drugog svjetskog rata.

https://youtu.be/vAW2elikykM

Film "Arapsko proljeće u Zlatnoj dolini" Amarilda Gutića. Film dokazuje ono o čemu je Alija Izetbegović govorio u svojoj "Islamskoj deklaraciji" da je potrebno uraditi kako bi muslimani konačno ovladali nekim prostorom i cijelim državama.

Poslušajmo riječi Stefana Karganovića osnivača udruženja "Istorijski projekat Srebrenica" prvobitno registrovanog u Holandiji, a sada i u Srbiji.

Na prvom videu su govori muslimanskih vjerskih vođa vezani za suživot u BiH, a na drugom stanovnici Srebrenice, demilitarizovane zone pod zaštitom UN.

Pošto je vlasnik videa skinuo video sa Jutjuba, možete ga pogledati na originalnoj lokaciji

http://rtrs.tv/av/pusti.php?id=66048

Po tvrdnji advokata Gorana Petronijevića, pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću pored cinizma da se nekome sa 73 godine starosti dodjeljuje nakon žalbe na presudu od 40 godina, presudi doživotna kazna, sadrži i činjenicu da genocid nije dokazan.

Postavlja se pitanje da li Srbija može biti matica južnoslavjanskih Srba ili da tražimo drugu maticu? Postavlja se i drugo pitanje da li je ovo možda neki vid priznavanja učešća Srbije u genocidu nad Srbima u ND Hrvackoj?

tuzla kapija

Kao što je moguće vidjeti na ovoj naslovnoj slici sa spomenika masakru na "Tuzlanskoj kapiji", uprkos nemanju dokaza da su to uradili Srbi, i dalje stoji natpis da su ovaj teroristički akt počinio "srpski fašistički agresor". Kako zapadnodrinski Srbi ne mogu biti agresori na svojoj teritoriji, ovo se vjerovatno odnosi na srbijanske Srbe, pa čudi kako srbijanska ambasada u BiH toleriše ovakve optužbe.

Sprema se da okupator preko svojih postavljenika progura zakon u Srbiji da bude kažnjivo negiranje genocida. Znači li to da će se napokon strogo kažnjavati svako ko bude negirao genocid nad Srbima u ND Hrvackoj ili na Kosmetu, ili je nešto drugo u pitanju? Ako se izglasa taj zakon zar recimo neće biti vrhunac budalaštine da Srbija kažnjava Srbe koji dolaze iz države u kojoj je Srebrenica i koji budu govorili da tamo nije bio „genocid“? Kako li će se osjećati Srbi iz okoline Srebrenice zbog ovoga prijelnoga zakona čiji neko je na nekoj od ovih jezivih slika gdje se prije mogu naći elementi genocida nego u zvaničnoj priči vezanoj za Srebrenicu, a očigledno niko o ovome ne haje. Ovaj prijedlog zakona ima za svrhu širenje antisrbizma i u tu je svrhu, a ne u svrhu nekakvih humanizama, pravde i poštenja. Samo predlaganje zakona bi se moglo podvesti pod direktan udar na postojanje Republike Srpske, a donošenje na rad protiv Srpske.

Nego da čujemo šta o ovom zakonu misli dr Vojislav Šešelj, dokazani ekspert za međunarodno pravo

Da se i mi pridružimo raspravi da li je Melanija Tramp pokazala tri ili dva prsta, usporili smo snimak gdje se vidi da je prvobitno pokazala svijetom dobro poznati srbski pozdrav sa tri prsta, a onda ga prepravila na dva, tako da su u pravu i jedni i drugi koji tvrde da su bila tri, a i dva prsta u pitanju.

Samir Avdić, svjedok dešavanja u Srebrenici i Žepi je odlučio da objelodani neke istine o kojima mnogi niti smiju niti hoće da govore, te je sam u svojoj izvedbi snimio ovaj video. Naglasio je da će ih biti još. Živi bili svi mi kao i on i dočekali napokon pravu istinu vezanu za sve ove događaje. Jer istina oslobađa, a laž samo stvara nove probleme.

Danas izgleda prosto nevjerovatno da se ovako nešto uopšte moglo dogoditi u sred Evrope, u kolijevci evropske civilizacije. Jedini zaključak koji se nameće je da su UN izgubile svoj smisao postojanja i pretvorile se u NATO servis za legalizaciju i legitimizaciju njihovog osvajanja svijeta, terorisanje i reketiranje cijelih država. Zločin ovolikog obima je najveći poslije Hitlerovog, i ako UN misle da povrate reputaciju i povjerenje ostatka svijeta, morale bi ovo da osude i osnuju sud za ove zločine.

Priča o Vladi Zrniću, pukovniku Ruske avijacije u penziji i bivšem profesoru vojne akademije "Jurij Gagarin" u Moskvi (ukoliko vam se video na prikazuje ispravno, kliknite na ovaj link: https://www.youtube.com/watch?v=x_SHpL1vfG4&feature=share )

Logor Lora-Split / 00:01 - 52:00 /

Logor Čelebići-Konjic / 52:05 - 01:30:34 /

Logor Dretelj-Čapljina / 01:30:39 - 02:11:06 /

Medij "Snaga naroda", emisija "Razgovor sa Stefanom". Tema: Srebrenička dešavanja

 

Poslušajmo riječi prof. dr. Vojislava Šešelja koji iznosi prijedlog u skupštini, da Vlada Srbije prizna Vladu RSK u progonstvu.

Na slijedećim video snimcima svako može da se uvjeri kako su predstavnici Slovenije i Hrvatke uveliko i mnogo ranije pripremili protivustavno odcjepljenje od Jugoslavije, kako general Kadijević ruži Drnovšeka na nedoličnom ponašanju, kako Mesić bezočno laže i bahato se ponaša, kao i mnogo drugih interesantnih stvari. Uglavnom, poslije ovog sastanka je krenulo razbijanje Jugoslavije iznutra kako bi okupator lakše napao s vana i zaposjeo teritoriju.

Emisija "Oči u oči sa...", TV Most (10.05.2005.)
Tema: "Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj"
Gosti: akademik Vasilije Krestić, Savo Štrbac advokat, prof. dr Jovan Babić i Strahinja Kurdulija publicista

 Milijana Baletic

 

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 1/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 2/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 3/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 4/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 5/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 6/7

Kontinuitet genocida nad Srbima u Hrvatskoj 7/7

Nakon pregledavanja ovog videa se može izvesti jednostavan zaključak