Vlada RSK u u prognostvu

Genocid nad Srbima se odobrava od strane UN

RSK memo640

Br. Sl/19 -  3. avgust 7527 (2019)

GENOCID NAD SRBIMA – ODOBREN

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu Vas obaveštava da su 8. novembra 2013. obavestile lično predsednika Evropskog saveta, gospodina Herman van Rompujea i visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku, gospođu Ketrin Ešton, o činjenicama da je Hrvatska okupirala Republike Srpsku Krajinu (Zonu pod zaštitom UN) i prognala 800.000 Srba, od 1990. do 1995, uskratila im osnovna ljudska prava i oduzela im svu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Vlada i Skupština RS Krajine u progonstvu su, u istom dopisu, obavestile nadležne u Evropskoj uniji da su članice NATO i EU obavile agresiju 1999. na Srbiju i Crnu Goru i da su okupirale deo Srbije – Kosovo i Metohiju, prognali većinu Srba i Roma, i da su tu oblast dali na administrativno upravljanje šiptarskim paravojnim formacijama, čime je nastavljena okupacija ovog dela Rpublike Srbije.

Čudo je nad čudima da članice Evropske unije i njene ustanove u Briselu nisu ništa preduzele da se uklone posledice zločina genocida nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini i na Kosovu i Metohiji. Jednostavan je zaključak – GENOCID NAD SRBIMA SE ODOBRAVA OD STRANE UN I MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA, PA I OD STRANE MEĐUNARODNOG SUDSTVA!

Ovakav postupak članica NATO i EU nastavlja odnos prema pravoslavnim Srbima kakav je bio i u prethodnom vremenu, kad su Austrougarska, Nemačka, Bugarska i Albanija u Prvom svetskom ratu ubile više od milion Srba i kad su fašistička Italija, Nemačka, Nezavisna Država Hrvatska, Mađarska i Bugarska ubile preko milion pravoslavnih Srba u Drugom svetskom ratu i skoro potpuno istrebile Jevreje i Rome.

Na to niko ne obraća pažnju u UN, EU i u ustanovama međunarodnog sudstva!

Ima jedan pomak iz Izraela protiv genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima – „Ambasador Izraela u Zagrebu, Ilan Mor, pozvao je Hrvatsku da prizna zločine počinjene u tzv. NDH, koji, kako je rekao, treba da postanu i predmet izučavanja u obrazovnom sistemu radi edukacije mladih. Uoči posete predsednice Kolinde Grabar Kitarović Izraelu, Mor ističe da holokaust i u Hrvatskoj ima veoma važnu ulogu, da se ne može poreći, niti se mogu zatvarati oči pred njim“.

Ako bi Izrael iskoristio svoj ugled u međunarodnim odnosima, onda bi mogao pomoći da se zločini genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima moraju osuditi i za njih se platiti ratna odšteta od Prvog svetskog rata do razbijanja Jugoslavije - od 1990. do 1999. godine.

U nastavku Vam dostavljamo naš zahtev iz 2013. godine.

Molimo Vas, da sadržaj naše izjave dostavite u svojoj sredini: državnicima, akademijama, naučnicima, novinarima...

S poštovanjem

Ratko Ličina, predsednik Vlade

Milorad Buha predsednik Skupštine


REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA

VLADA I SKUPŠTINA U PROGONSTVU

11070 Zemun, Magistratski trg 3 - Tel. 3077-028, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Br. 1656/13 -  8. novembar 7522 (2013)

 

PREDSEDNIK EVROPSKOG SAVETA

Gospodin Herman van Rompuj

VISOKI PREDSTAVNIK ZA SPOLjNU

I BEZBEDNOSNU POLITIKU

Gospođa Ketrin Ešton

BRISEL, BELGIJA

(preko Predstavništva EU u Srbiji

Novi Beograd, Avenija 19/A,

Vladimira Popovića 40/5, tel. 308-3200

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Poštovana gospodo,

Članice Evropske unije su zanemarile hrvatske zločine genocida nad Srbima u Prvom i Drugom svetskom ratu i u vreme razbijanja Jugoslavije od 1990. do 1995. godine. Ovi zločini genocida su pripremani i sprovođeni od strane zapadnoevropskih država i Vatikana, te biste vi, a u duhu demokratskog ustrojstva Evropske unije, trebalo da o tome otvorite raspravu  u Evropskom parlamentu i O ZAKLjUČCIMA obavestite svetsku javnost. Za istrebljenje Srba i uništavanje srpske kulturne baštine, nije isplaćena ratna odšteta ni od jedne evropske države i Hrvatske (agresora na srpske zemlje) – danas su one članice Evropske unije i članice NATO i sve su pomogle da Hrvatska progna Srbe iz Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN) i Hrvatske - od 1990. do 1995.

Istovetni postupak prema Srbima (zločini genocida i uništavanje srpske kulturne baštine) Vatikana, Turske i zapadnoevropskih država je obavljan pomoću Šiptara na Kosovu i Metohiji - od 18. do 21. stoleća. Posebno je necivilizacijski bio i masovni progon Srba i Roma s Kosova i Metohije 1999 - sproveden vojnom agresijom NATO-a.

Ovaj put vam skrećemo pažnju na činjenice, da su u ovim protivsrpskim planovima, Srbi katoličeni i islamizirani, te prevođeni (pod smrtnom pretnjom i progonima sa imanja) u hrvatsku i šiptarsku naciju, a srpske etničke i istorijske zemlje su okuprirane i na njima uspostavljana okupatorska hrvatska i šiptarska vlast. To su činile Turska (do 1912), Vatikan, Austrougarska i Nemačka u Prvom svetskom ratu i Vatikan i fašistička Nemačka u Drugom svetskom ratu - uz biološko istrebljenje Srba, Roma i Jevreja.

Vi ne možete opravdati članice EU i NATO, što su pomogle Hrvatsku pri progonu Srba iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske - 1995. i što su pomogle šiptarski progon Srba i Roma s Kosova i Metohije - 1999. godine, jer su Srbi u Republici Srpskoj Krajini (Zoni pod zaštitom UN) bili na svojoj istorijskoj i etničkoj zemlji, a Šiptari su na Kosovu i Metohiji imali (kao nacionalna manjina) najveća prava u Evropi - svoje osnovne i srednje škole na šiptarskom jeziku, svoj univerzitet na šiptarskkom jeziku, svoje televizije, pozorišta, novine, časopise, radio, itd.

Sve zločinačke mere protiv Srba su primenile fašistička Italija (1941-1943) i fašistička Nemačka (1941-1945), uključujući biološko istrebljenje i Srba, i Roma, i Jevreja, a iste takve mere su preduzele članice Evropske unije i NATO - od 1990. do 1995. Prognani su Srbi iz Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN) i Hrvatske i prognani su Srbi i Romi s Kosova i Metohije - 1999.  Pozivamo vas, da nam saopštite - kakva je razlika u postupku prema Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu i u ratu za razbijanje Jugoslavije (1990-1999)? Nema razlike gospodo. Ostaje pitanje, zašto su organi Evropske unije primenili protiv Srba zločine genocida - kako je to učinila i fašistička Nemačka Adolfa Hitlera - od 1941. do 1945?

Vi ste, gospodine Herman van Rompuje i gospođo Ketrin Ešton dužni da na ovo pitanje odgovorite. Vi ste na čelu ustanova Evropske unije - a te ustanove su pomogle zločine genocida nad Srbima i Romima (1990-1999) i, budite uvereni, da će se svi vaši današnji koraci (tzv. Briselski dogovor između Srbije i okupatorske vlasti u Prištini, priznavanje hrvatske okupacije Republike Srpske Krajine i izbori na okupiranom srpskom Kosovu i Metohiji - 3. novembra 2013) smatrati okupatorskim, a svi zaključci i odluke biće istovetni sadržajima odluka Adolfa Hitlera i sadržajima njegovog zločinačkog i rasističkog „Majn kampfa“. Rezultati trenutnih izbora na Kosovu i Metohiji biće tamo gde je Istorija smestila i Hitlerov „Majn kampf“ - BEZ OBZIRARA ŠTO JE NA TE IZBORE PRISTALA I VLADA REPUBLIKE SRBIJE.

S obzirom da vaše ustanove ne sarađuju s Vladom i Skupštinom Republike Srpske Krajine, ovo pismo je otvoreno.

Milorad Buha, premijer

Dipl. inž Rajko Ležaić,

Predsednik Skupštine