Vlada RSK u u prognostvu

Sjednica Skupštine R.Srpske Krajine

RSK memo640SEDNICA SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE

Predsednik Skupštine Republike Srpske Krajine u progonstvu, Milorad Buha, održao je Sednicu Skupštine Republike Srpske Krajine u Beogradu, 22. 12. 7528 (2019), na kojoj su bili prisutni i članovi Vlada RS Krajine, na čelu s premijerom, Ratkom Ličinom.

Sednica je počela podsećanjem da je prošlo dvadeset osam godina od formiranja Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN).

Pored više odluka o načinu budućeg delovanja Vlade i Skupštine RS Krajine, zaključeno je da će u narednom vremenu biti posvećena posebna pažnja odnosima Krajine s ustanovama UN, EU, Crvenog krsta, te s međunarodnim sudstvom i s mnogim evropskim i vanevropskim državama. Ti će odnosi, zaključeno je, biti lakše uspostavljani nego prethodnih godina, jer je svetska javnost uočilo, da su Srbima u Republici Srpskoj Krajini i u Hrvatskoj uskraćena najosnovnija ljudska prava, čije posledice se ne uklanjaju.

Najuočljivije je oduzimanje srpskim porodicama u Krajini i Hrvatskoj celokupne pokretne i nepokretne imovine, a privatna imovina je, po međunarodnom pravu, nešto što ne može niko skrvnaviti, te je Hrvatska, po tom pravilu, obavezna prognanim Srbima vratiti sve oduzete kuće, stanove, privredne objekte, voćnjake, njive, šume, a uz to im omogućiti i sva ljudska prava, koja im je hrvatska, takođe, uskratila. Između ostalo, pravo na penzije, invalidnine, socijalnu pomoć, itd, itd.

Skupština je zaključila i da će se pokrenuti pitanje u društvenim naukama, u kojima se već, u celom svetu, razotkriva istina o drevnoj istoriji Srba i ostalih Slovena, pri čemu je već dokazano da su pripadnici današnje hrvatske nacije, u najvećem broju, potomci pravoslavnih Srba. A te pravoslavne Srbe su kolonijalni organi u Austriji i Italiji, uz pomoć Vatikana i drugih zapadnoevropskih država, pokatoličili i primoravali da se predstavljaju za Hrvate. To je najmasovnije urađeno krajem 18. i u 19. veku, a činjeno je i u dvadesetom stoleću. Pri tome su u istorijskoj nauci srednjevekovni srpski plemići proglašavani hrvatskim vladarima, a srpska feudalna oblast na severoistoku Jadranskog mora proglašena srednjevekovnom hrvatskom državom.

Ovom naučnom otkriću će Skupštini i Vladi RS Krajine pomagati srpska udruženja u inostranstvu, a takođe i naučne ustanove mnogih država.

S poštovanjem,

Branko Bibić, skretar Vlade,

Beograd, 22. 12. 7528 (2019)