Vlada RSK u u prognostvu

Deveto pismo: Srbi (Slaveni) – Varvari i nepismeni

rskMemo2

Br. 1868/16 – 28. jun 7524 (2016)

SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI

11.001, B E O G R A D, Knez Mihajlova 35

Predsednik dr Vladimir Kostić

DEVETO PISMO

SRBI (SLOVENI) – VARVARI I NEPISMENI

Poštovani Predsedniče,

Ne pišemo Vam samo u ime proganog srpskog naroda, od 1990. do 1995, iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske, nego Vam pišemo u ime svih Srba, bez obzira na njihovu religioznu pripadnost i na njihovo otuđenje i proglašavanje pripadnicima drugih naroda (kolonijalnim merama u prethodnim stolećima i u vreme komunističke vlasti u Jugoslaviji, u dvadesetom stoleću).

Podsećamo Vas na dve najvažnije kolonijalne i komunističke mere protiv Srba (pravoslavne vere) – pokatoličeni su i proglašeni Hrvatima i islamizirani su i proglašeni Bosancima.

Danas Vas podsećamo na mnoštvo sačuvanih dokumenata o Srbima (Slovenima) kao tvorcima prvog pisma na svetu (Vinčanskog), a jezikoslovna i povjesna nauka su prihvatile podvalu, da su Srbi (Sloveni) opismenjeni tek u 9. stoleću Nove ere, kad su, što je, takođe, podvala i pokršteni. Ovo su najžalosniji podatci za sve Slovene. Prihvatili su podvalu (laž), da su Srbo (preci Slovena) bili nepismeni do devetog stoleća Nove ere, kad su ih, kobajagi, opismenila sveta braća iz Soluna – Ćirilo i Metodije. Ilija M. Živančević je (u dvadesetom stoleću) pokušao osvestiti Slovene, upućujući im poruku, da razložno zaklјučuju i da ne podležu podvalama. Ooverovali su u tako neutemelјenu tvrdnju Germana i Romana o slovenskoj nepismenosti do Srednjeg veka i slovenskoj umnoj nedorslosti. Uzaludno nas je Živančević upozoravao, da je ta laž utkana u austrijsku strategiju protiv Srba i Slovena, u koju je unesena laž o nepismenosti i varvarstvu Slovena. Navodi ovu strategiju Austrije i ostalih romanskih i germanskih država:

Stvorila je genijalni odbrambeni plan. Protiv Južnih Slovena je imao, u prvom redu, da se izvrši napad i sprovede na onaj način na koji su ga Nemci sproveli prema Istočnim Slovenima: neprekidno, na svakom mestu, na svaki način, svakim sredstvom – sugerirati da su Sloveni niža rasa. Ta je sugestija kod zavojevača stvarala samouverenje, kod napadnutih gublјenje vere u sebe. Gublјenje vere u sebe ima za posledicu potpuno priznanje tuđeg vođstva“.

Žalostan je podatak i u činjenici, da danas Sloveni prihvataju podvalu, da su pokršteni tek u 9. stoleću u glavnom gradu Rusije, Kijevu. Opet se veruje u misiju Svete Braće Ćirila i Metodija i kaže se da su to oni učinili, te su predsednici slovenskih pravoslavnih država, Vladimir Putin, Viktor Janukovič i Tomislav Nikolić (Rusije, Ukrajine i Srbije), proslavili 1.025. godišnjicu navodnog prvog pokrštavanja Slovena – 27. avgusta 2013. godine, u Kijevu. A dokumenta u Manastiru Hilandaru, na Svetoj Gori, u Grčkoj, sadrže podatke o pokrštavanju Srba u 4. stoleću, o čemu je pisao dr Miodrag M. Petrović. Samo je Vlada RS Krajine u progonstvu obavestila diplomatsko-konzularna predstavništva i glasila u Srbiji o tom značajnom podatku. Međutim, zvaničnici u državi Srbiji, naučnim ustanovama i u Srpskoj pravoslavnoj crkvi su tu činjenicu prećutali i nastavili da se zalažu za austrijsko krivotvorenje s početka 19. stoleća – da su Sloveni bili nepismeni, neobrazovani i nepokršteni do 9. stoleća. Evo, dokumenta Vlade RS Krajine, kojim je upozorena Vlada Srbije, ali ona se nije ni osvrnula na ovo pismo, niti je koje glasilo o tome išta napisalo:

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA

VLADA U PROGONSTVU

11.080 Zemun, Magistratski trg 3, Republika Srbija

Tel: 3077-028, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. -  

Br. 1527/12 – 23. X2012.

DREVNI SRBI NA BALKANU – I DEO

            Vlada Republike Srpske Krajine u progonstvu je jedina od vlada srpskih zemalјa (ostale su u Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Republici Srbiji) pratila i učestvovala na Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Na izvorištu kulture i nauke“, u Beogradu – u Sava centru i u Svečanoj sali Rektorata beogradskog univerziteta, od 21. do 23. septembra 2012, koju je organizovala Regionalna društvena organizacija „Objedinjenje Srba“ u Moskvi, „Serbskoe zemlјačestvo“ u Moskvi, Udruženje za očuvanje i negovanje vinčanske kulture „Vinčanski nolit“ u Vinči, Društvena organizacija za zaštitu azbuke „Ćirilica“ u Beogradu, Udruženje „Milutin Milanković“ u Beogradu, Lekarska komora Srbije u Beogradu i Udruženje „KoloVenija“ u Beogradu. Predsednik Organizacionog odbora Konferencije, bio je prof. dr Božidar Mitrović.

Filozofski fakultet Beogradskog univerziteta je dostavio glasilima dopis, da Konferencija nema naučnu vrednost. Da li je sadržaj dopisa u skladu sa stavovima Vlade Republike Srbije, SANU i drugih naučnih ustanova u Beogradu? Da li je u beogradskom časopisu „NIN“, br. 3222, od 27. 9. 2012, str. 48, novinar Marko Lovrić podržan od nekog državnog organa, da objavi podruglјiv članak o Konferenciji? Ono što se zna je činjenica, da pod naslovom „Časni potomci Serbona“ nije osporio nijedan navod iz dela bilokojeg naučnika, ali im se narugao, pa i naučnim ustanovama balkanskih država – nazivajući balkanske istoričare „pseudoistoričrima“. „NIN“ se i drugi put oglasio, člankom Milete Prodanovića „Kolo-fornija, stara srpska zemlјa“, 11. 10. 2012. i veoma podruglјivo pisao o Konferenciji, ne osporivši nijedan deo bilokojeg rada srpskih, ili stranih učesnika.

Zar ne bi trebalo, da novinari časopisa „NIN“ brane srpsku (slovensku) kulturnu baštinu, a ne da joj se rugaju? Zar ne bi trebalo da upute upozorenje srpskim državnicima – da više ne trpe uklanjanje podataka o najstarijoj (srpskoj) kulturi Evrope? Trebalo bi da se pozabave i prilogom za novinare akademika Slobodana Jarčevića, u kojem je skrenuo pažnju da se treba upitati što su protiv Srba kolonijalne sile preduzimale tolike ratove poslednja dva stoleća i što su od delova srpskog naroda (naroda Vinče) stvorile tolike nove nacije: hrvatsku, makedonsku, crnogorsku, bošnjačku, rumunsku, mađarasku... No, novinari nisu došli na Konferenciju, te Jarčević nije imao kome da preda ovaj povjesni (istorijski) prilog. Zato, njegov deo o srednjevekovnom zapisu – da su Srbi u drevnim (antičkim) vremenima naselјavali Balkan vam dostavlјamo. On je iz naučnog rada dr Miodraga M. Petrovića, a spomenuti novinari „NIN-a“ nisu ni pokušali da ovo ospore. Ako mogu, neka to učine. Uredništvo bi to, od njih, moralo zahtevati – ako Uredništvo poštuje novinarska pravila, obavezuje ga zakon.

Dr Miodrag M. Petrović je podatak o srpskom starasedelaštvu na Balkanu uzeo iz hilandarskog rukopisa, br. 230, koji je s kraja XIV i početka XV stoleća, a u njemu su Žitije i Služba Svetog Ahilija. U Žitiju Svetog Ahilija, piše, između ostalog:

„I pokaza se kao drugi Mojsije zakonopoložitelј, noseći tablice, ispisane – ne slovima, već Duhom Boga živa. I to što je uzakonopoložio, dobro sačuva blagodaću Hristovom. Ču on, pak, da se među Tribalima izli sveooskrvnavlјena jeres Navata Trapezuntskog. Ovi Tribali se, dakle, sopstvenim jezikom nazivaju Srbima. Prosvećeni, pak, beše Titom Apostolom, a zbog neznanja pisma, okrenuše se Navatovoj jeresi, koja se i do sada u zemlјama bosanskim nalazi. Čuvši sve to, preblaženi ovaj Ahilije, a pokrenut božanstvenom revnošću, kao propovednik Jevanđelјa Hristova, stiže ovima, i prognavši duboku tamu jeretičku, mnoge obrati Gospodu, ukrasivši velelepno verom pobožnosti“.[1][1]

Da podsetimo novinare „NIN-a“, Sveti Ahilije se upokojio 330. godine (ubijen je na Moravici), a učio je Srbe (Tribale) hrišćanskoj veri. Znači, ako su spomenuti novinari uvereni, da niko od savremenih naučnika nije na Kongresu govorio istinu – i da Srbi nisu starosedeoci Balkana, obavezni su (ako misle da su u pravu) osporiti i podatak iz Žitija Svetog Ahilija, da su Tribali zavičajno ime Srba (ili je to bilo plemensko ime Srba). Važno je, da su u 4. stoleću posle Hrista Srbi imali i ime Tribali i da su tada neki od njih pokršteni. A živeli su na Balkanu – 300 godina pre nego što će se „doseliti“ na Balkan. Ne pitamo novinare „NIN-a“, nego zvanične povjesničare (istoričare) – kako je moguće da su Srbi tada na Balkanu, kad u školskim knjigama piše, da tada nisu bili na Balkanu, nego da su bili u Rusiji?

Milorad Buha, premijer                               Dipl. inž. Rajko Ležaić, predsednikSkupštine

O srpskom starosedelaštvu na Helmu (Balkanu) objavlјena je značajna knjiga dr Olge Luković Pjanović „Srbi... narod najstarii“ - Izdavačka Kuća ome je objavlјena i knjiga Slobodana Jarčevića: „Bivši Srbi Šiptari“, Izdavač „Miroslav“, Beograd, Goce Delčeva 15, tel. 297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).

            Poštovani Predsedniče,

Kao što smo Vam pisali u prvom pismu, upozoravamo da, možda, članice EU i NATO zahtevaju od državnika i političara u srpskim zemlјama - da Srbe zovu nesrpskim imenima (čime se čuva kolonijalni učinak protiv Srba i drugih Slovena), ali to ne smeju da prihvataju naučni radnici, članovi SANU, članovi drugih naučnih ustanova i profesori srednjih škola i univerziteta.

Povjesni i jezički stručnjaci SANU, pa i oni na univerzitetima i školama, ne bi trebalo da kriju povjesne činjenice, jer se time strahovito skrvnanvi cela Civilizacija. S obzirom na Vaše nadležnosti, nadamo se da shvatate, da biste trebali delovati – i zaklјučiti (pored mnogo drugog): da se nad Srbima (Slovenima) u Evropi obavlјao zapadnoevropski zločin genocida više stoleća, uz što je uništavana srpska (slovenska) kulturna baština. Na osnovu toga se u nauci predstavlјaju zapadnoevropski jezici za jezike na kojima je cvetala evropska civilizacija, a ti jezici su veštački, jer su, pored rumunskog i mađarskog, stvoreni od 12. do 19. stoleća Nove ere. Ako Vaši stručnjaci i dalјe budu prihvatali ova krivotvorenja (falsifikovanja) o evropskoj civilizaciji, onda se ustanova kojom rukovodite ne može smatrati naučnom – nadamo se, da se nećete uvrediti na ovaj logični zaklјučak o SANU.

S obzirom da SANU ne prihvata saradnju s Vladom i Skupštinom Republike Srpkse Krajine u progonstvu, ovo pismo se upućuje i javnosti.

Milorad Buha, premijer

Dipl. inž. Rajko Ležaić, predsednik Skupštine


 

 


[1][1] Петровић М, др Миодраг: „Нови подаци Никодима Химнографа о јереси у Србији и Босни средњег века“, Историјски институт Српске академија наука и ументости, Историјски часопис – Књига XLVII, Београд, 2000.