Vlada RSK u u prognostvu

Zloupotreba i kompromitacija islamske vjere

rskMemo2

Vlada RS Krajine u progonstvu vam dostavlјa članak prof. Saliha Selimovića, Srbina muslimanske veroispovesti, u kojem se vidi da muslimani u Raškoj oblasti, po svaku cenu i suprotno odredbama u "Kuranu", nameću svoju versku ispovest kao političko oružje - koje šteti i Srpskom narodu i Srpskoj državi, jer se time podstiču međusrpske podele - kakve su nam, stolećima, nametali okupatori: Turci, Mlečani, Austrijanci, Nemci i komunistički ideolozi, čime su se Srbi delili po verskoj osnovi i na toj osnovi zavađali i stupali u vojne obračune, posebno u dva svetska rata i u vreme razbijanja Jugoslavije, od 1990. do 1999. godine.

Prof. Salih Selimović šalјe poruku da se shvati, da je islam veroispovst i da se ne treba koristiti za hlađenje odnosa sa Srbima pravoslavne i Srbima katoličke veroispovesti, a da su muslimani u Srpskim zemlјama samo Srbi islamske veroispovesti.

S poštovanjem,

Branko Bibić, sekretar vlade

----------------------------------------

Rasmuftija i dalje deluje na oba polja, i kao političar i kao verski poglavar. Država srbija se ponaša po onoj narodnoj: "selo gori, a baba se češlja".

         Neverovatna je zloupotreba i kompromitacija islamske vere u našem kraju. Na ulicama i javnim trgovima se nikada nisu obavljale nikave molitve i namazi. Za vreme turske okupacije postojala su u gradovima posebna zaklonјena mesta izvan gradskih jezgara gde su se u vreme ramazana u sparnim letnјim danima obavljale teravije, tj.molitve posle jacije. Ta mesta su se zvala musale.

           Ovakve masovne molitve na javnim mestima i ulicama su čiste provokacije i inaćenјe. Prava verska osećanјa su intimna stvar čoveka. Da se Muhamed digne iz mezara i vidi kako naši muslimani ovde i u nekim delovima Bosne veruju pobegao bi odavde glavom bez obzira. Ovo što radi IZ u Srbiji koju vode Dudić i Rasmuftija je izvan Kur҆ana i Hadisa.

           Ovo je totalna politizacija Islama u cilju reislamizacije po svaku cenu. Plašim se da to nikako neće valjati. Ti ljudi koji to organizuju sigurno su odlično plaćeni da vrše takve provokacije i pretnјe miru na i onako našem rovitom i nesrećnom prostoru. Šta je Bosna doživela kada je muslimansko rukovodstvo početkom devedesetih krenulo tim putem? Nikako da se opametimo. Ti koji to sve zamese i dobro se obogate i oni retko stradaju. Tu je glupa masa naroda da bude topovsko meso, kao što se uglavnom i događa.

          Neka nam je Bog na pomoći

           Salih Selimović