Vlada RSK u u prognostvu

Preminuo predsjednik RS Krajine Goran Hadžić

rskMemo2

Br. 1873/16 – 13. jul 7524 (2016)

PREMINUO PREDSEDNIK KRAJINE

GORAN HADŽIĆ

            Obaveštavamo državljane Republike Srpske Krajine u progonstvu, da je u Sremskoj Mitrovici, 12. jula 7524 (2016) godine preminuo predsednik Republike Srpske Krajine, Goran Hadžić, koji je na položaju predsednika države bio od 1992. do 1994. godine.

            Doživeo je da državu kojom je rukovodio i koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija okupira hrvatska vojska 1995. godine i da Hrvatsla progna skoro celokupno stanovništvo Republike Srpske Krajine i da progna većinu srpskog stanovništva iz Zagreba, drugih hrvatskih gradova i hrvatskih krajeva. Ovakav postupak jedne države je istovetan postupku nacističke Nemačke od 1933. do 1945, kad je nemačka vojska biološki istrebljivala Slovene, Rome i Jevreje. Hrvatska je kao i Nemačka ranije obavila zločin genocida nad srpskim stanovnitvom od 1990. do 1995, jer su hrvatski vojnici, pored ubijanja i progona Srba, primorali 30000 (tridesethiljada) Srba pravoslavne vere da prime katoličku veru i da se, time, moraju zvati Hrvatima.

            Ovaj hrvatski zločin genocida nad srpskim narodom je prikrivan od javnosti i to su činile ustanove UN i Evropske unije, te su osnovale Haški tribunal, u kojem je počela sudska obmana - da su zločine počinili Srbi Krajišnici nad Hrvatima. I taj sud se tako okrutno poneo prema tuženim Srbima, da ih je većina preminula, ili se teško razbolela. A smrtnih slučajeva nema među optuženim Hrvatima, Šiptarima i muslimanima.Ovakav odnos Haškog tribunala prema nepravedno optuženim Srbima, biće predmet istraživanja pravnih stručnjaka, ali će ta istraživanja dovesti do jedinog zaključka – današnja civilizacija, koju su stvorile zapadnoevropske države i SAD, ne odiše nijednom civilizacijskom odlikom.

            Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstuv izražavaju najdublje saučešće porodici preminulog Predsednika Gorana Hadžića.

            S poštovanjem,

Milorad Buha, premijer

Dipl. inž. Rajko Ležaić, predsednik Skupštine