Vlada RSK u u prognostvu

Tužba protiv Hrvatske u Americi

rskMemo2

REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA, VLADA I SKUPŠTINA U PROGONSTVU, 11000 Beograd, Zmaj Jovina 15 ,Tel. 063/495-051, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Br. 36/17 – 14. III - 7525 (2017)

DELEGACIJA EU U REPUBLICI SRBIJI, Avenija 19a, Vladimira Popovića 40/V, Novi Beograd: Tel: +381.11.3083200, Faks: +381.11.3083201
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

TUŽBA PROTIV HRVATSKE U AMERICI

Poštovani predstavnici Evropske unije u Republici Srbiji, molim Vas, u ime 800.000 prognanih Srba iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske -od 1990. do 1995. godine i u ime istine o hrvatskim zločinima genocida u Drugom svetskom ratu, kad je hrvatska vojska ubila više od milion Srba i desetine hilјada Jevreja i Roma, da uzmete u obzir da je reč o istini o oba ova hrvatska zločina genocida, kako je to izložila grupa srpskih tužitelјa iz Republike Srpske Krajine i Hrvatske, a tužbu iz suda u Čikagu je predao ambasadora SAD u Zagrebu - predsednici Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović. Znači, sudsko tužilaštvo iz Čikaga, u Sjedinjenim Američkim Državamaje podnelo zahtev da Republika Hrvatska ispalti ratnu odštetu Srbima, Romima i Jevrejima, jer ratni zločini, po međunarodnom pravu, ne zastarevaju.

 

Ono što je važno u ovom sudskom postupku je reakcija današnjih hrvatskih državnika, koji su izjavili da Republika Hrvatska nije naslednica fašističke Nezavisne Države Hrvatske, a u Hrvatskoj se i danas primenjuju uniforme, činovi i protivsrpske izreke hrvatske fašističke vojske iz Drugog svetskog rata. Da bi izbegli ovu istinu, danas su hrvatski državnici izjavili da Republika Hrvatska nije naslednik fašističke Hrvatske, nego da je naslednica antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu, osnovanog od strane komunista i odluka parlamenta i Vlade Jugoslavije iz 1945. godine.

Molim Vas, da ustanove Evropske unije uzmu u obzir ovu izjavu hrvatskih državnika, jer je tačno samo to, da je odlukom iz 1945. godine Jugoslavije, Hrvatska, proglašena federalnom jedinicom, u kojoj su dva ravnopravna: Hrvati i Srbi. U takvoj državi, jednaka prava su imali Hrvati i Srbi – državotvornost i svoje etničke i istorijske teritorije.

Tako je Hrvatska bila višenacionalna, a ne država samo hrvatskog naroda. Bila je kao Švajcarska i Belgija. Pošto u Belgiji ne bi mogao jedan narod (Valonci) da oduzmu državotvorni status drugom narodu (Flamancima), kako je Evropska unija dozvolila da taj državotvorni status Hrvati oduzmu Srbima? To je Hrvatska učinila 1990. godine, kad je Srbe proglasila nedržavotvornim narodom i ozakonili, da su Srbi samo nacionalna manjina u Hrvatskoj. Posle toga su ih prognali sa srpske etničke i storijske zemlјe 1995. godine.

Očigledno je, da je Hrvatska od 1990. godine se vratila programu fašističke Nezavisne Države Hrvatske – Hitlerove verne saveznice od 1941. do 1945, jer su izgonom 800.000 Srba, od 1990. do 1995, Hrvati obavili težak zločin genocida nad Srbima, kako su to uradili i u Drugom svetskom ratu.

Uz ove neoborive činjenice i u duhu sa sadržajem tužbe protiv Hrvatske iz Sjedinjenih Američkih Država, uvereni smo da ćete tražiti od svoje članice Hrvatsle da omogući povratak prognanih Srba u Republiku Srpsku Krajinu, uz vraćanje njihove nepokretne imovine i svih lјudskih prava, kao i srpskog prava na sopstvenu državnost, kakvu imaju i Flamanci i Valonci u Belgiji.

Pružam vam i jedan presudan podatak – Srbi su imali državnost s Ustavom i u Austriji, od 1630. godine do 1861, a u to vreme, Hrvati nisu imali svoje državne ustanove.

            S poštovanjem,

Milorad Buha,  predsednik Vlade RS Krajine