Vlada RSK u u prognostvu

S. Jarčević: Grad između mora i Troje

jarcevicČlan Srpske razvojne akademije (RAS) u Beogradu, Član Udruženja književnika Srbije, Član Petrovske akademije nauka i umetnosti (Rusija)

11160 Beograd, Radivoja Markovića 12/5, Beograd, 01. mart 7525 (2017)

UZALUDNO ŠKOLOVANјE - XI - GRAD IZMEĐU MORA I TROJE -

I u jedanaestom saopštenju, uz uopšteno osporavanje tvrdnjegermanske i romanske povjesne (istorijske) nauke - da se legendarna Troja (Ilij) nalazila u Maloj Aziji, a ne na srpskoj zemlјi na Helmu (Balkanu) - u drugom milenijumu pre Nove ere, prikazujem stihove „Ilijade“, u kojima se prepoznaje – da je grad Troja (Ilij) daleko od morske obale, a ne blizu, kako je to objašnjavao nemački istraživač Šliman, da bi Troju sklonio sa srpske zemlјe i smestio u Malu Aziju. Nјegovu podvalu o Troji u Maloj Aziji, nažalost, prihvatila je istorijska nauka u celom svetu. Navodna Troja u Maloj Aziji je od morske obale samo 6 km, a u „Ilijadi“ piše da se između Troje i mora nalazi jedan grad i da su more, taj grad i Troja udalјeni međusobno, što ne odgovara prostoru u Maloj Aziji, jer je tamo od navodne Troje (Ilija) do mora samo 6 km. Uz ovu činjenicu, stih u „Ilijadi“ opisuje drevna plemena s Helma (Balkana) i kaže se da su saveznici Trojancima. A da je grad Troja (Ilij) bio u Maloj Aziji, onda bi im saveznici bila plemena iz Male Azije, a ne s Helma (Balkana).

Ovaj podatak, da postoji grad između Troje i morske obale, nedvosmisleno upućuje na zaklјučak – da je Troja daleko od morske obale. Jer, front između Trojanaca i Ahejaca je između grada Timbroma i mora, a Troja je s druge strane grada Timbroma! Jasno piše da je deo trojanskog tabora oko Timbroma! Da ponovim - kad je reč o turskoj Troji, onda ne bi bilo prostora od Troje (Ilija) do morske obale, da bi na njemu bio smešten još jedan naselјeni grad. Ovaj podatak opravdava tvrdnju akademika Jaćimovićevu – da je Skadar bio antička Troja, jer se između Skadra i Jadranskog mora mogao smestiti grad – opisan u „Ilijadi“ s imenom Timbrom. Evo stiha i o gradu i helmskim (balkanskim) plemenima – kao saveznicima Trojanaca:

- Na to Dolon, Eumedov sinak,

Odiseju odmah odgovori:

„Sve ću kazat' po istini pravoj.

Kraj mora su polegali Karci

I Peonci s krivim lukovima.

Tu su jošte s njima i Lelezi,

Pa Kukonci i divni Pelazgi.

A pod onim čvrstim Timbrom gradom,[1]

I Likijci i Mišani leže,

Mišani su, k'o što znate, lјuti,

A pored njih dobri konjanici –

To su Frizi svugde su poznati.

Pored grada leže i Meonci,

Ti junaci na kolima borci.

Zašto mene sve tako pitate,

Pitate me više neg' podrobno?

Ako li ste sada zaželeli,

Da u trojski tabor upadnete,

Na njegovom kraju su Tračani,

Kralј je njihov Ejonejev sinak,

On kralјuje Res je njemu ime.

Kod njega sam konje osmotrio,

Koji jesu veliki i lepi,

A belјi su od zimskoga snega...“

(Stih je između brojeva 420. i 430, str. 196. i 197).

Vidi se, između ostalog, da su saveznici Trojancima i Tračani i Pelazgi, plemena koja su živela na Helmu (Balkanu), a ne u Maloj Aziji.

 Ovaj put ću da ponovim da se lako mogu odbaciti falsifikati iz germansko-romanske povjesti (istorije), jer bi te fasifikate lako uočio i učenik viših razreda osnovne škole – Troja (Ilij) nije bila u Maloj Aziji. A tako jednostavno zapažanje nije pošlo za rukom  stručnjacima društvenih nauka u srpskim i drugim slovenskim zemlјama!

            Kad se ima u vidu ovakav promašaj u društvenim naukama Slovena i drugih Evroplјana, onda je to, zaista, čudo nad čudima! A  podaci s nepobitnim činjenicama iz drevnih vrema i mnogi drugi se nalaze u knjigama istine, koje objavlјuje Izdavač „Miroslav“, Beograd, Goce Delčeva 15, tel 011/297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., među kojima su i knjige na desetercu: „Ilijada“, „Odiseja“, „Enejida“ i „Rgvede“..

Pošto su počeli izbori za predsednika u Republici Srbiji, treba upitati sve stranke i sve kandidate, da li će se opredeliti, da u svom nastupu pred biračima – osvetle ovu istinu o podacima iz drevnih vremena, gde se spominju odlike srpske (slovenske) države i kulturne baštine.

 S poštovanjem,

Slobodan Jarčević, sr

 

PS

Obaveštavam Vas, da su mnoge redakcije, kako smo Vas i ranije obavestili, posle mog prvog članka o Solarićevom zapisu - da je jezik sanskrit u Indiji – stari srpski jezik, blokirale prijem mojih saopštenja. A posle članka da su Rumuni i Moldavci stvoreni od Srba i njihovi jezici od latinskog - od 16. do 19. stoleća Nove ere, pojavile su se redakcije koje su blokirale prijem mojih dopisa. Molio bih Vas, da im ovaj članak vi dostavite, jer vaš e-mail nisu registrovali za blokadu. Hvala Vam. Evo spiska tih redakcija (a posle ovog članka, sutra će ih, verovatno, biti i više).

No, dužan sam Vas obavestiti, da poslednjih dana više ne obaveštavaju da blokiraju ovakve dopise. Hvala Bogu.