Vlada RSK u u prognostvu

S. Jarčević: Albanci su austrijski projekat

jarcevicUZALUDNO ŠKOLOVANјE - XIV - ALBANCI – VEŠTAČKA NACIJA AUSTRIJE -

Nastavlјam s opisima falsifikovane istorije Srba i ostalih Slovena. Skrećem Vam pažnju na izdanje beogradskih „Večernjih novosti“ od 5. marta (nedelјa) 2017. godine, u kojem je objavlјen poduži članak novinara Ivana Miladinovića: „Kako je Beč stvorio albansku naciju“. Podaci o tome su neoborivi, jer su iz arhive u Beču, u kojima je zapisana odluka Vlade Austrije, u 19. stoleću, da se onemougući stvaranje Srbije na svim srpskim zemlјama, pa je odlučeno, uz druge protivsrpske mere, da se na teritoriji današnje Albanije stvori albanska nacija – tako što će se veliki deo Srba, uz pomoć Turske, islamizirati i prozvati Albancima. Člankom Ivana Miladinovića se ruši sve ono što je jugoslovenska i srpska istorijska nauka pisala o Šištarima i falsifikovala, da su oni potomci antičkih Ilira. Ovo je snažan udarac na stavove i današnjeg prof. Filozofskog fakulteta u Beogradu i rukovodioca Vizantološkog instituta, dr Radivoja Radića, koji brani izmišlјotinu da su Šiptari starosedeoci Balkana i potomci Ilira – što je izneo u svojoj knjizi „Klio se stidi“.

Taj i drugi falsifikati o Srbima i drugim Slovenima se polako shvataju i sreća je da će tome pomoći i najavlјeni (u decembru 2017.) međunarodni opštenaučni skup, na kojem će se posvetiti pažnja i prepoznavanju odlika različitih kultura, a uz to će se tragati za poreklom evropskih naroda, njihovim jezicima i njihovom kulturnom baštinom – u drevnim vremenima.  I svakoko, lako će se dokazati da su Albanci bili srpsko (etrursko) pleme u Italiji u vreme Trojanskog rata – u 13. stoleću pre Nove ere. A austrijski državnici su to srpsko (etrursko) ime podarili Šiptarima, koji su došli na Balkan s Kavkaza 1043. godine, da bi, kobajagi, Šiptari imali veze s istorijskim narodima iz drevnih vremena.

Nekoliko godina ranije sam opisao taj austrijski, vatikanski i turski plan o pretvaranju Srba u Šiptare. Srbi se prethodno islamiziraju i priklјuče maloj grupi Šiptara s Kavkaza, koje je srpski kralј, Vojislav, prihvatio, kao izbeglice, 1043. godine i naselio ih oko planine Arbane u današnjoj Albaniji.

            Upućujem Vas na činjenicu da je moja knjiga „Bivši Srbi Šiptari“ s velikim brojem podataka o stvaranju veštačke albanske nacije, a izdavač je „Miroslav“, Beograd, Goce Delčeva 15, tel 011/297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Ovaj izdavač ima i pesme prepevane na deseterac: „Ilijada“, „Odiseja“, „Enejida“ i „Rgvede“, u kojima se spominje srpsko (etrursko) pleme Albanaca iz Italije. To je posebno istaknuto u Vergilijevoj „Enejidi, pisanoj pre 2000 godina.

            Opet podsećam na poštovanje logike – da je učenik viših razreda osnovne škole pročitao u „Enejidi“, da su Albanci narod iz Italije, upitao bi se – otkud to ime nekom narodu na Balkanu. A eto, to pitanje sebi nisu postavili zvanični stručnjaci društvenih nauka u Srbiji i u drugim slovenskim državama.

Pošto su počeli izbori za predsednika u Republici Srbiji, treba upitati sve stranke i sve kandidate, da li će se opredeliti, da u svom nastupu pred biračima – osvetle ovu istinu o podacima iz drevnih vremena, gde se spominju odlike srpske (slovenske) države, imena plemena, verskih obreda, jezika i kulturne baštine.

 S poštovanjem,

Slobodan Jarčević, sr