Vlada RSK u u prognostvu

S. Jarčević: Troja pod snijegom

jarcevicUZALUDNO ŠKOLOVANјE - XVII -TROJA POD SNEGOM -

Nastavlјam s opisima falsifikovane istorije Srba i ostalih Slovena i treba zahvaliti (da to i sad ponovim) prof. dr Božidaru Mitroviću, koji nas je upozorio, da postoje odredbe zakona u Srbiji – kojima se predviđaju kaznene mere protiv onih koji falsifikuju istoriju i onih koji je takvu podržavaju i unose u školske i univerzitetske knjige – o čemu Vam je ranije upućen dopis.

Neverovatno je, da slovenski državnici i naučnici nisu shvatili, da je istorija Slovena falsifikovana na osnovu protivslovenske stratetije germanskih i romanskih država, uz pomoć Vatikana. A to bi, kako uvek ponavlјam, uočili i učenici viših razreda osnovnih škola. Evo, danas je reč o činjnici da je Egejsko more sa svojim obalama sa suptropskom klimom – gde sneg retko padne i odmah se otopi.

A uz takvo saznanje, spomenuti učenik viših razreda osnovne škole bi shvatio, da Troja u Maloj Aziji ne moѕe biti zatrpana snegom i okovana ledom. A tu jednostavnu činjenicu nisu očili ni profesori, ni akademici ni državnici u slovenskim zemlјama! Čudo, nad čudima. Jer da su uočili tu jednostavnost, shvatili bi da je Nemac Šliman, po nekom protivslovenskom planu Germana, Romana i Vatikana, bio obavezan da proglasi mesto legendarne Troje u Maloj Aziji. Evo kako se u «Ilijadi» opisuje okolina Troje u vreme zime, koja odgovara podneblјu severne Albanije i planinske Crne Gore, gde je Troja stvarno bila – na mestu današnjeg Skadra. Stih obaveštava - samo se sneg ne zadržava na morskoj obali – naravno, Jadrana. Ponavlјam, stihovi u „Ilijadi“ upućuju, da je oko Troje (Ilija) oštra zima, a ko to može poreći kad pročita ovaj stih:

„Samo snegom on zasipa zemlјu,

Te zamota u belilo snega,

Sve vrhove i glavice gorske,

A zatrpa polјa sa lotosom,

I obilne sve radove lјudske.

Sneg zatrpa žale i zalive,

Na obali mora penastoga.

 Ali, ovde sneg se ne zadrži,

Jer ga voda stalno odbacuje,

Odbacuje svojim zaplјuscima.

Sve se drugo zabeli od snega,

Jer mećavom sve zasipa Dive“ – strane 212. i 213, drugog toma.

Da opet spomenem postupak prof. dr Božidara Mitrovića, jer je, tužbom pomagača ovog falsifikata, zadao najsnažniji udarac  i stavu današnjeg prof. Filozofskog fakulteta u Beogradu i rukovodioca Vizantološkog instituta, dr Radivoja Radića, koji brani falsifikovanu kolonijalnu germansko-romansku i vatikansku istoriografiju – što je izneo u svojoj knjizi „Klio se stidi“.

Falsifikati o Srbima i drugim Slovenima se polako shvataju i sreća je da će tome pomoći i najavlјeni (u decembru 2017) međunarodni opštenaučni skup, u Sankt Peterburgu, Rusija, na kojem će se posvetiti pažnja i prepoznavanju odlika različitih kultura, a uz to će se tragati za poreklom evropskih naroda, njihovim jezicima i njihovom kulturnom baštinom – u drevnim vremenima.  I svakoko, lako će se dokazati da su prapostojbine Slovena i današnja Rusija i Helm (Balkan).

            Upućujem Vas na činjenicu da je Izdavač „Miroslav“, Beograd, Goce Delčeva 15, tel 011/297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. objavio mnoge knjige o falsifikovanoj kolonijalnoj germanskoj istoriji Slovena. Ovaj izdavač ima i pesme prepevane na deseterac: „Ilijada“, „Odiseja“, „Enejida“ i „Rgvede“, u kojima se prepoznaje da je reč u njima o precima Slovena u drevnim vremenima.

            Pošto su počeli izbori za predsednika u Republici Srbiji, treba upitati sve stranke i sve kandidate, da li će se opredeliti, da u svom nastupu pred biračima – osvetle ovu istinu o podacima iz drevnih vremena, gde se spominju odlike srpske (slovenske) države, imena plemena, verskih obreda, jezika i kulturne baštine, čime se osporava germanska tvrdnja da su se naši preci opismenili tek u 9. stoleću Nove ere.

 S poštovanjem,

Slobodan Jarčević, sr