Vlada RSK u u prognostvu

S. Jarčević: Pored Troje su trojanske planine

jarcevicUZALUDNO ŠKOLOVANјE - XVIII - PORED TROJE – TROJANSKE PLANINE -

Nastavlјam s opisima falsifikovane istorije Srba i ostalih Slovena i treba zahvaliti (da to i sad ponovim) prof. dr Božidaru Mitroviću, koji je, na osnovu važećih zakona u Srbiji podneo tužbu u Beogradu, protiv odgovornih u Ministarstvu prosvete Republike Srbije, jer je u školama i na univerzitetima Srbije u nastavni program unesen falsifikat, da su Srbi doselјeni na Balkan iz Rusije – u 6. i 7. stoleću posle Hrista, a u ruskim udžbenicima piše da su Rusi doselјeni s Balkana u Rusiju, takođe, u 7. stoleću posle Hrista. Prof dr Božidar Mitrović je pokrenuo krivični postupak kod Republičkog javnog tužioca, u Beogradu – s razlogom.

Jer u njihovim udžbenicima piše – da je legendarna Troja (Ilij) bila u Maloj Aziji, što su falsifikovale kolonijalne romanske i germanske države, a što je «naučno» objasnio nemački «istraživač», Šliman, zapisavši – da je legendarni grad Troja (Ilij) bio u Maloj Aziji. I u celom svetu je to prihvaćeno, a učenik viših razreda osnovne škole, kad bi pogledao staru geografsku kartu iz Venecije, shvatio bi da to nije tačno – jer su Trojanske planine bile na Helmu (Balkanu), pored grada Troje, na mestu današnjeg Skadra u Albaniji. Tu jednostavnu činjenicu naučnici u slovenskim zemlјama, a i slovenski državnici zanemaruju, a potvrda da je Troja (Ilij) bila na srpskoj zemlјi i njene, Trojanske planine pored nje, takođe, na srpskoj zemlјi, mada je ta činjenica nepobitna. Kako je mogao prof. Filozofskog fakulteta u Beogradu i rukovodilac Vizantološkog instituta, prof. dr Radivoj Radić, napisati u svojoj knjizi «Klio se stidi», da Srba nije bilo u drevnim vremenima i da su došli na Helm (Balkan) teku u 7. stoleću Nove ere - pravo je čudo nad čudima! Trojanske planine su u istočnoj Crnoj Gori, južnom delu Srbije (Kosovo i Metohija) i severnoj Albaniji. Danas im je ime Prokletije, a u 17. stoleću su crtane evropske mape, na kojima je upisano njihovo pravo ime – TROJANSKE PLANINE. Mapa o njima je štampana u Veneciji 1690. godine. Reč je o jednom od najznačajnijih dela italijanske barokne kartografije, a autor je Coronelli Vincenyo Maria, kartograf i teolog, rođen u Raveni 16. 8. 1650, a umro u Veneciji, 9. XII 1718. godine). Uradio je za Evropu 400 karata, a karta za današnje srpske zemlјe se zove „Mapa Illirucuma“ („Mapa Ilirije“). Doslovno je napisao da su se današnje planine Prokletije zvale „Monti Troiana“ („Trojanske planine“).

Zanimlјivo je da u Homerovoj „Ilijadi“ postoji stih, u kojem se opisuje grad Troja i planine u njenoj blizini. I ta slika otkriva, upravo, grad Skadar (Troju) i Prokletije (Trojanske planine), koje se u „Ilijadi“ zovu – Ida. To je neosporno – da je u stihu reč o Prokletijama, jer se kaže da Bog posmatra te planine s Tračkih planina, a Tračke planine su u Srbiji, te Bog ne bi s njih mogao posmatrati neke planine u Maloj Aziji, jer je izmeđ Tračkih planina i Male Azije (Šlimanove Troje) Egejsko more. Tako, Tračke planine u „Ilijadi“ odgonetaju mesto drevne Troje, jer se u ovom stihu kaže, da se planine oko Troje i Troja vide s Tračkih planina. Vidi se i more iza grada Troje. Kako je ovo izmicalo helenistima? Pogledajmo stih:

„Zemlјotresac bože Posejdone,

Moćni bože čudio se bici,

Čudio se i borbama lјutim,

 Jer seđaše na najvišem vrhu,

A na vrhu gore Tračkog Sama,

Video je on planinu Idsku,

Video je Prijamova grada

I video sve ahejske lađe“ – str. 227. drugog toma.

Falsifikati o Srbima i drugim Slovenima se polako shvataju i sreća je da će tome pomoći i najavlјeni (u decembru 2017) međunarodni opštenaučni skup, u Sankt Peterburgu, Rusija, na kojem će se posvetiti pažnja i prepoznavanju odlika različitih kultura, a uz to će se tragati za poreklom evropskih naroda, njihovim jezicima i njihovom kulturnom baštinom – u drevnim vremenima.  I svakoko, lako će se dokazati da su prapostojbine Slovena i današnja Rusija i Helm (Balkan).

            Upućujem Vas na činjenicu da je Izdavač „Miroslav“, Beograd, Goce Delčeva 15, tel 011/297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. objavio mnoge knjige o falsifikovanoj kolonijalnoj germanskoj istoriji Slovena. Ovaj izdavač ima i pesme prepevane na deseterac: „Ilijada“, „Odiseja“, „Enejida“ i „Rgvede“, u kojima se prepoznaje da je reč u njima o precima Slovena u drevnim vremenima.

            Pošto su počeli izbori za predsednika u Republici Srbiji, treba upitati sve stranke i sve kandidate, da li će se opredeliti, da u svom nastupu pred biračima – osvetle ovu istinu o podacima iz drevnih vremena, gde se spominju odlike srpske (slovenske) države, imena plemena, verskih obreda, jezika i kulturne baštine, čime se osporava germanska tvrdnja da su se naši preci opismenili tek u 9. stoleću Nove ere.

 S poštovanjem,

Slobodan Jarčević, sr