Vlada RSK u u prognostvu

S. Jarčević: Srbski jezik je majka svih jezika

jarcevicUZALUDNO ŠKOLOVANјE – XXII - SRPSKI JEZIK MAJKA SVIH JEZIKA

                 Čestiti Srbin iz plemena Kuča u Crnoj Gori, prof. Ilija Petrović, uspešno ukazuje na germansko-romanske i vatikanske falsifikate o istoriji i kulturnoj baštini Srba i ostalih Slovena, te upućuje na strahovitu negativnu odliku današnje Civilizacije, koja je, tim falsifikatima, ispunila sve naučne i školske knjige i udžbenike. U njihovom sadržaju, prednjači naivna laž - da su preci Srba (Slovena) bili nepismeni i nepokršteni do 9. stoleća Nove ere i da su Srbi došli u oblasti Sredozemlјa iz Rusije tek u 7. stoleću Nove ere (a u iste naučne knjige i udžbenike su uneli naivnu laž – da su Rusi stigli iz oblasti Sredozemlјa u Rusiju, takođe, u 7. stoleću Nove ere). Velika je sramota što protiv ovih laži o precima svih Slovena, punih 200 godine, ne preduzimaju ništa slovenski državnici, akademici i drugi stručnjaci u naučnim ustanovama.

                  Na nedavnim predsedničkim izborima u Srbiji, pisao sam svim političkim strankama i svim predsedničkim kandidatima, da ove zapadnoevropske falsifikate o Srbima i drugim Slovenima unesu u svoje političke programe, ali to nije prihvatila nijedna politička partija i nijedan predsednički kandidat!

                  Ovoj naivnoj ali uspešnoj podvali (falsifikatu) germansko-romanskih i vatikanskih naučnika se energično suprotstavlјa prof. Ilija Petrović i u svojoj knjizi „ĆERILICA ZA ĆIRILICU – SRBI PROTIV SEBE“ (autorsko izdanje, Novi Sad, 2016) navodi jedan stih srpskog narodnog pesnika, koji je tu podvalu uočio još u 19. stoleću i uobličio je kratkim stihom, navodeći da je Srbe (Slovene) lako držati u ropstvu – ako im se uništi kulturna baština. U stihu se, u tom smislu, savetuje i turski vezir:

                  „Ne brini se ti carev vezire,

                  Ne treba ti vojska ni džebana,

                  Satri gusle, povješaj pjevače,

                  Pa će mirna biti Šumadija!“

                  Samo ova beleška u knjizi Ilije Petrovića bi trebala da digne na noge i državnike i naučnike svih slovenskih zemalјa, ali to se ne dešava, jer su SRBI (SLOVENI) PROTIV SEBE! A da je to tako, nalazimo još stravičniji podatak u ovoj knjizi prof. Ilije Petrovića. Navodi da su svi zapadnoevropski jezici, skandinavski jezici, litvanski jezik, jezik Rumuna i Mađara nastali tek od 12. do 19. stoleća Nove ere (što piše u svakoj svetskoj enciklopediji), ali je i ta činjenica uzaludna za današnje vreme. Falidfikovana nauka ne uvažava ni zaklјučke najbrilјantnijih zapadnoevropskih istoričara i lingvista (koji su se oteli direktivama svojih državnika - da falsifikuju prošlst Srba i drugih Slovena), a oni su o srpskom jeziku rekli – da je osnova svetske pismenosti i majka svih jezika. Petrović navodi:

1)      Švajcarskog lingvistu Adolfa Piktea (1799-1875), koji je, na osnovu arheoloških nalaza, zapisao da je srski narod, u drevnim vremenima, nastanjivao prostor od Britanije do Indije;

2)      Francuskog lingvistu Siprijana Robera (1807-1857), koji zapisuje – da su Ilirski Srbi najstariji ogranak slovenskih naroda;

3)      Nemca Jakoba Grima (1785-1863), koji je zabeležio da su Srbi najstariji evropski narod;

4)      Mletačkog linagvistu (poreklom Srbin iz Dubrovnika) Sebastijana Dolčija (1699-1777), koji je zapisao – da je srpski jezik sa Hema (Balkana) istovetan sarmatskom drevnom jeziku u Italiji;

5)      Slovačkog linagvistu i istoričara Pavla Jozefa Šafarika (1795-1861), koji je, nabrajajući srednjevekovna srpska dokumenta (koja su Nemci spalili od 1941. do 1945), zapisao SRPSKI JEZIK JE MAJKA SVIH JEZIKA.

                  Kao što sam više puta isticao – da ovo pročita učenik viših razreda osnovne škole, odmah bi zaklјučio - da su u naučnim knjigama i udžbenicima čiste laži: da su se Srbi i ostali Sloveni opismenili tek u 9. stoleću Nove ere.

                  Zbog prihvatanja ovih laži umesto istine u naučnim knjigama, prof. Ilija Petrović prekoreva današnju generaciju srpskih (slovenskih) državnika i naučnika:

                  „Što su Srbi bez jezika srpskog,

                  Bez jezika i bez ćirilice;

                  Nedostojni sopstvenih predaka

                  Nјihovog Nebeskog Staništa;

                  Nevrijedna služinčad tuđinu,

                  Iskopnici Zemalјske Srbije“.

S poštovanjem,

  1. Jarčević, sr