Vlada RSK u u prognostvu

Kako to da ubijanјe srbske djece nije ni zločin ni genocid?

RSK memo

Br. 52/17 – 17. jul - 7525 (2017)

UBIJANјE SRPSKE DECE – NI GENOCID, NI ZLOČIN

            Mnogi su očevidci borbe između srpske i muslimanske vojske u Srebrenici (Bosna i Hercegovina) u julu 1995. godine potvrdili, da su muslimani izginuli na bojnom polјu (u ratnom okršaju), što Civilizacija ne smatra zločinom, ili genocidom.

Uz poginule muslimanske vojnike i oficire u Srebrenici, Srbi nisu ubijali muslimansku decu, starce i žene – te je na videlu činjenica, da srpski vojnici nisu obavili zločin genocida nad muslimanima Bosne i Hercegovine (ne označavam ih imenom „Bosanci“, jer je pojam „Bosanci“ zavičajno srpsko ime, kao Hercegovac, Ličanin, Kordunaš, Dalmatinac, Banaćanin, Šumadinac, itd, itd). Od tog zavičajnog imena, članice EU i NATO, kao i Austrija u 19. stoleću, su nametnuli javnom mnjenju sveta, da je reč o nacionalnom imenu muslimana u Bosni i Hercegovini, Raškoj i Crnoj Gori.

            Američki državlјanin dr Edvard Herman je, koristeći sve moguće izvore, ustanovio da je srpska vojska, u julu 1995, ubila, na bojnom polјu, između 500 i 1000 vojnika muslimanske vere u Srebrenici. Ova istina je obelodanjena u njegovom intervjuu s drugim Amerikancem, Džonom Roblsom, koji je sve objavio i na Internetu (globalresearch.ca). Uz ovaj broj poginulih muslimanskih vojnika, dr Edvard Herman je rekao, da su muslimanski vojnici, u gradu Srebrenici i području oko Srebrenice, ubili više od 2000 (dve hilјade) srpske dece, žena i staraca! Navodi, da je 150 srpskih sela sravnjeno sa zemlјom i da su to učinili muslimanski vojnici iz Srebrenice – pre jula 1995. godine. U njima su ubijena 2.383 srpska civila – u najvećem broju deca.

            Što se tiče ubijenih muslimana, dr Edvard Herman uverava, da nije tačno da je ubijeno u Srebrenici između 7.000 i 8.000 muslimana, jer tamo, i u današnjim muslimanskim grobnicama, ima samo 2.500 leševa, od kojih su neki naknadno donošeni i tu sahranjivani.

            Dr Herman dokazuje, da su srpski vojnici autobuskima iz Srebrenice prevezli do muslimanske teritorije 20.000 muslimanskih žena, dece i staraca, što je najubedlјiviji dokaz da srpska vojska nije obavila zločin genocida nad muslimanskim civilima. On dodaje da je Zapad izmislio zločin Srba nad muslimanima u Srebrenici i da mu je to veliki propagandni trijumf – zasnovan na izmišlјotinama.

            Srećom, dr Edvard Herman nije usamlјen u tvrdnji o muslimanskom zločinu genocida nad Srbima u Srebrenici i okolini, jer istovetno su svedočili čestiti pojedinci - i Srbi, i muslimani, i tadašnji službenici Unprofora, pa i najviši oficir Mirovnih snaga UN. Srpski oficiri su zabeležili, da su se dve grupe muslimanskih vojnika pobile međusobno i u toj bici je bilo na stotine mrtvih i ranjenih – jedna je muslimanska vojna grupa htela da se povuče iz Srebrenice, a druga muslimanska vojna grupa - da se vrati i pokuša pobediti Srbe u Srebrenici.

            Nema sumnje da izjava dr Edvarda Hermana predstavlјa istinu i čudno je da srpski državnici ne koriste nepobitne činjenice o ratnim zbivanjima od 1992. do 1995. godine i ne pribave dokumentaciju o muslimanskom zločinu genocida nad Srbima u Srebrenici i okolini - za UN, međunarodne sudove i EU.

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu poziva Vlade Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske - da to učine u najkraćem mogućem roku, jer će time ispuniti svoje ustavne obaveze prema svojoj državi i svom narodu, a i prema Civilizaciji – čije odlike sve više deluju potpuno necivilizacijski. Ova ocena o savremenoj civilizaciji je jasna i u činjenici - da ubijanje srpske dece, ona ne smatra ni zločinom, ni genocidom.

S poštovanjem,

Milorad Buha, predsednik Vlade