Vlada RSK u u prognostvu

Necivilizacijski postupak Hrvacke

RSK memo1

Br. 60/17 – 01. avgust - 7525 (2017)

UNDP u Srbiji - UNDP in Serbia

Kancelarija. Bulevar Zorana Đinđića 64. 11070 Beograd, Srbija. Telefon: +381 (0)11 4155 300. Fax: +381 (0)11 4155 499. Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

NECIVILIZACIJSKI POSTUPAK HRVATSKE

            Poštovana gospodo – predstavnici Ujedinjenih nacija,

            U ime 800.000 prognanih Srba iz Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN) i Hrvatske, što je obavila vojska Republike Hrvatske od 1990. do 1995. godine, i u ime desetina hilјada pravoslavnih Srba, koje je Hrvatska prevela u katoličku veroispovest (od 1990. do danas), te ih primorala da se predstavlјaju pripadnicima hrvatske nacije, molim Vas da o ovom necivilizovanom hrvatskom postupku obavestite Generalnog sekretara UN i Savet bezbednosti UN, kako bi se obavezali da pokrenu postupak protiv Republike Hrvatske i otklone posledice progona Srba i okupacije Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN).

            Pri tom izveštaju, skrenite pažnju Generalnom sekretaru UN i Savetu bezbednosti UN, da je hrvatska vojska, pri agresiji na Republiku Srpsku Krajinu (Zonu pod zaštitom UN), porazila i Mirovne snage UN, koje su hrvatski vojnici blokirali i onemogućili im (oružanom pretnjim) da sačuvaju nepovredivost granica Zone pod zaštitom UN (Republike Srpske Krajine).

Ni za ovu agresiju na Mirovne snage, Hrvatska nije pozvana na odgovornost.

Poštovana gospodo – predstavnici Ujedinjenih nacija,

Želim vas obavestiti, da je ovaj necivilizacijski postupak Hrvatske prema pravoslavnim Srbima istovetan necivilizacijskom postupku kolonijalnih zapadnoevropskih država, koje su (od Srednjeg veka do prošlog stoleća) istreblјivale i plјačkale narode u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Australiji, Africi, Inidji... te su zato, zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, pomogle istovetan postupak Hrvatske prema pravoslavnim Srbima, od 1990. do 1995. godine. To je bio očigledni nastavak protivsrpskog i protivslovenskog delovanja Austrije i Nemačke u prošlim stolećima, koje su, zajedno s Vatikanom, pravoslavne Srbe katoličile i pretvarale u Hrvate, Mađare, Rumune... Uzgred je sakrivana činjenica, da je Dalmacija bila centralni deo srednjevekovne Srbije, koja je osnovan 490. godine – s prestonicom u Skadru i Zadrom, koji je bio drugi grad po značaju u Srbiji. Stanovništvo jadranskih otoka i Istre je bilo pravoslavne vere i bili su Srbi sve do 17. stoleća, kad ih je Vatikan s Austrijom i Mletačkom Republikom počeo katoličiti i primoravati da se zovu Hrvatima. To je istovetno činjeno i u druim oblastima Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN). Stanovništvo Zagreba i okoline je doselјeno iz Slovenije posle izgona Turaka, krajem 17. stoleća, te su i oni primorani da se smatraju Hrvatima (i da zaborave svoju sloenačku narodnost, a da svoj slovenački jezik zovu „kajkavskim dijalektom hrvatskog jezika“).

Poštovana gospodo – predstavnici Ujedinjenih nacija,

Skrećemo Vam pažnju, da Savet bezbednosti ima dokument od 21. maja 1993, u kojem je upisano, da je Hrvatska prognala (s teritorija van Republike Srpske Krajine) 251.000 Srba – do 18. marta 1993. godine. To je najsigurniji podatak koji ukazuje da su Hrvati prognali oko 800.000 Srba, a ne samo 250.000, kako pogrešno navode (u svojim izjavama) i državnici Republike Srbije.

S poštovanjem,

Milorad Buha, predsednik Vlade