Vlada RSK u u prognostvu

Hrvacka veliča svoj genocid nad Srbima

RSK memo640

Br. 27/18 – 27. jun 7526 (2018)

HRVATSKA VELIČA SVOJ GENOCID NAD SRBIMA

            Čestiti hrvatski novinar Viktor Ivančić je objavio u „Novostima“ detalјe o zločinima genocida Hravatske nad Srbima od 1990. do 1995. Naveo je neverovatne podatke – da je Branimir Glavaš ubijao srpske civile (uz neverovatna mučenja) u Slavoniji i Sremu, a danas je poslanik u hrvatskom parlamentu (Saboru), s čijom poslaničkom podrškom opstaje današnja hrvatska vlast. Ovu neverovatnu činjenicu je ovako opisao novinar Ivančić:

„Kakva je veza između tekuće pravosudne operacije oslobađanja Branimira Glavaša od optužbi za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. i činjenice da on u parlamentu podupire vladajuću koaliciju? U pristojnim zemljama takva veza ne može postojati. Ukoliko bi postojala, svjedočila bi o malignome oboljenju pravne države, o vladavini bezakonja, o kardinalnoj korumpiranosti sustava i o zločinačkom udruživanju političkih, pravosudnih i kriminalnih elita. Zašto onda to pitanje postavljamo? Zato, jer Hrvatska nije pristojna zemlja. Zbog čega, dakle, sumnjamo da postoji izravna veza između pravosudne operacije oslobađanja Branimira Glavaša od optužbi za ratne zločine i činjenice da on u parlamentu podupire vladajuću koaliciju? Zbog toga jer se, otkad u parlamentu podupire vladajuću koaliciju, pravna pozicija Branimira Glavaša u procesu zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku 1991. dramatično popravila“.

Potpuna je istina, kako navodi novinar Ivančić, da je Hrvatska „u malignom obolјenju“, što se može zaklјučiti i na osnovu jučerašnje izjave u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope hrvatskog premijera, Andreja Plenkovića. On je oputžio Srbiju za razbijanje Jugoslavije od 1990. do 1999, izjavlјujući neistinu – da je Srbija izvršila agresiju na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i na Šiptare na Kosovu i Metohiji. Na takvu neistinu, nije reagovao nijedan poslanik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a zna se da Srbija (od 1990. do 1992) nije mogla izvršiti agresiju, jer nije imala svoju vojsku, nego je tada delovala vojska SFR Jugoslavije – Jugoslovenska narodna armija, u kojoj su bili vojnici i oficiri svih naroda i narodnosti Jugoslavije: Srbi, Hrvati, Slovenci, Šiptari, Makedonci, muslimani BiH, itd, a najveći broj komandanata u svim rodovima vojske su bili Hrvati. Tada 1990. godine (kad je počeo u Republici Hrvatskoj teror nad Srbima) predsednik Jugoslavije je bio Stipe Mesić, potonji hrvatski separatista i predsednik Hrvatske. Na takvu jugoslovensku vojsku su napadale paravojne formacije Slovenije, Hrvatske i bosansko-hercegovačkih muslimana, pa i muslimana iz Crne Gore i Raške u Srbiji, te i paravojska Šiptara. Napadane su vojne jedinice i garnizoni Jugoslovenske narodne armije. Uz takvu protivustavnu zločinačku akciju, ove paravojne formacije su progonile Srbe, rušile i otimale njihove kuće, stanove, privredne objekte, a separatističke vlasti ih lišavale najosnovnijih lјudskih prava i državotvornosti - koju su Srbi imali i u vreme austrijske vlasti – od 1630. godine. Hrvatska je prognala iz Republike Srpske Krajine (Zone pod zaštitom UN) i Hrvatske 800.000 Sarba, lišila ih državlјanstva, a svu im pokretnu i nepokretnu imovinu zaplenila. I uz takav zločin genocida Hrvatske nad Srbima, nijedan član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope nije se osvrnuo, niti je osporio lažne izjave hrvatskog premijera, Andreja Plenkovića! A evropski državnici i poslanici su na takav postupak bili obavezni, jer svaki ustav evropskih država obavezuje na otpor nacističkim idejama iz Drugog svetskog rata, koje su predviđale istreblјenje i progon Slovena, Roma i Jevreja.

Da li će Evropska unija pokrenuti pitanje hrvatskog zločina genocida nad Srbima od 1990. do 1995?

Da li će Evropska unija zahtevati da se prognani Srbi vrate na svoju imovinu i da im se prizna pravo na državotvorni status?

Da li će Evropska unija pokrenuti postupak protiv Hrvatske i hrvatske katoličke crkve, jer su mnoge Srbe koji su ostali u Hrvatskoj primorale da iz pravoslavne vere pređu u katoličku i da se predstavlјaju pripadnicima hrvatske nacije?

Odgovor na ova pitanja bi trebalo da obavezuje, pored članica EU, i sve članice Ujedinjenih nacija!

Molim sve časne čitaoce ovog teksta – da ga u stranim zemlјama dostave državnicima, političkim strankama, naučnicima i novinarima.

S poštovanjem,

Milorad Buha, predsednik Vlade