Vlada RSK u u prognostvu

Šahovnica je srbska baština

jarcevic1Slobodan Jarčević, Član Srpske razvojne akademije (RAS) u Beogradu, Član Udruženja književnika Srbije, Član Petrovske akademije nauka i umetnosti (Rusija)

11160 Beograd, Radivoja Markovića 12/5, Beograd, 3. JUL 7526 (2018)

PREDSEDNIK VLADE REPUBLIKE SRBIJE

NјENA EKSELENCIJA ANA BRNABIĆ, 11.000  B E O G R A D, Nemanjina  11, tel/faks: 3620-115, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

„HRVATSKA ŠAHOVNICA“ - IZ SRPSKE KULTURNE BAŠTINE

            Vaša Ekselencijo,

Oprostite što se obraćam šesti put Vašoj Ekselenciji - upućujući je na potrebu najosnovnije zaštite srpske državnosti i kulturne baštine, čemu nisu posvećivali pažnju premijeri Republike Srbije – od 2000. godine do danas, pa ni srpski državnici i naučnici u 19. i 20. stoleću. Nema nijednog državnika na svetu koji ne bi preduzeo odgovarajuće mere, kad bi neko njegovom narodu uništio (ili sebi prisvojio) kulturnu baštinu - u bilokojim razmerama i iz bilokojeg vremena. Nadam se, da će Vaša Ekselencija razumno postupiti prema činjenici - da je kulturna baština Srba temelјno brisana i pripisivana drugim narodima, narodima koje su kolonijalne zemlјe Zapadne Evrope, Vatikan i Turska stvarali od dela pravoslavnih Srba: Makedoncima, Bošnjacima, Hrvatima, Crnogorcima, Mađarima, Rumunima... Ovakav navod iznenadi i najobrazovanije osobe, jer deluje potpuno besmisleno, a reč je o najjednostavnijoj povjesnoj (istorijskoj) istini, koju nisu uočili (u tri stoleća) ni državnici, ni stručnjaci društvenih nauka u Srbiji i Jugoslaviji.

Vaša Ekselencijo,

Neistina da veliki deo srpske kulturne baštine (jezik, knjiženost, pesme, narodna kola, odeća, umetnički predmeti, povjest /istorija/, itd) pripada navedenim veštačkim nacijama (stvorenim od Srba) - krasi svaki udžbenik, od osnovne škole do fakulteta i krasi sve stručne radove, studije, magistrature, doktorate... A ta neistina je izbrisala veliki deo kulturne baštine Srba – od kamenog doba do Srednjeg veka, te od Srednjek veka do danas, jer je to moguće kad naučnici i državnici nikad nisu priznali da su kolonijalne sile na Balkanu, Panoniji i u Karpatima stvorile veštačke nacije od Srba!!! A veliko blago kulturne baštine je stvoreno u srpskom narodu pre stvaranja ovih veštačkih nacija.

Vaša Ekselencijo,

Koristim ove navedene činjenice (koje je nemoguće osporiti), da bih uputio Vašu Ekselenciju na jednostavan primer krađe srpske kulturne baštine.

Reč je o „hrvatskoj šahovnici“, upečatlјivom ukrasu hrvatske zastave, koju je kolonijalna Austrija, u 19. stoleću, uzela iz grba srpskog cara Dušana Nemanjića(14. stoleće) i proglasila je hrvatskom! Inače, šahovnica je upečatlјiv deo ovog srednjevekovnog srpskog grba! Hrvatska nije mogla posedovati šahovnicu u Srednjem veku, kad u to vreme nije postojala ni hrvatska država ni hrvatska nacija, mada zvanična povjest (istorija) sadrži neistinu da je Hrvatska država postojala i da ju je okupirala Ugarska 1102. godine! To se, navodno obavilo Ugarsko-hrvatskom nagodbom, za koju mađarski povjsničari (istoričari) tvrde – da nije postojala. Dalјe, obavestio sam Vašu Ekselenciju ranije – da je u Parizu sačuvana korespodencija između Stefana Nemanjića Prvovenčanog i francuskih vladara, u kojoj se vidi – da je Hrvatska bila pokrajina u Srbiji, poput Raške, Dalmacije i Bosne. Tako Hrvatsku predstavlјaju i istorijske mape iz Velike Britanije – izdate u 19.s toleću, u kojima je zapadna srednjevekovna granica Srbije iza Trsta.

Vaša Ekselencijo,

Nadam se da ćete prihvatiti predlog da se, pored drugih neistina, iz srpske povjesti (istorije) ukloni kolonijalna podvala da je šahovnica deo hrvatske kulturne bašitne. Ovo će doprineti početku otklanjanja netrpelјivosti kod pripadnika spomenutih veštačkih naroda prema sopstvenoj srpskoj matici – što će sprečavati takve nesreće kakve su se desile u dva svetska rata i u vreme razbijanja Jugoslavije, kad su pravoslavni Srbi istreblјivani, progonjeni i prevođeni u grupe veštačkih naroda.

Nadam se da ćete održati datu reč na Vidovdan - 28. juna 7525 (2017) u Skupštini Republike Srbije - te ćete, u svojstvu predsednika Vlade Republike Srbije, činiti sve da se unapredi prosveta. To je opredelјenje od kapitalnog značja (može se reći – planetarnog), jer vraćanje Srbima izbrisane i otuđene kulturne baštine od kamenog doba do danas, značiće nezapamćen značaj za Civilizaciju.

Kad se ima u vidu spomenuti propust o ŠAHOVNICI u društvenim naukama, onda je to, zaista, čudo nad čudima! A Vama upućeni podaci i mnogi drugi se nalaze u knjigama istine, koje objavlјuje Izdavač „Miroslav“, Beograd, Maršala Tolbuhina (ranije Goce Delčeva) 15, tel 011/297-0875, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Vaša Ekselencijo,

Sklanjanje podmuklih falsifikata iz naučnih i školskih knjiga će biti obavlјeno (kad-tad), a Vaša Ekselencija ima priliku da to učini u ovo vreme, jer to omogućuje Vaš trenutni položaj – predsednika Vlade Republike Srbije.. 

.

S poštovanjem,

Slobodan Jarčević, sr